PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE DEPUN DECLARAȚIILE PRIVIND COTA DE LAPTE – VIDEO

SE DEPUN DECLARAȚIILE PRIVIND COTA DE LAPTE – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Operatorii care achizitioneaza lapte, precum si producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe trebuie sa depuna pana la data de 14 mai 2014, declaratiile anuale privind livrarile, respectiv vanzarile directe, efectuate in anul 2013/2014. Cei care nu vor depune declaratiile in termenul legal risca sa ramana fara cota.
Producatorii detinatori de cota pentru vanzari directe trebuie sa completeze declaratia anuala conform datelor din Caietul fermierului. In functie de cota de vanzari directe detinuta, caietul fermierului este de doua tipuri: tip A, pentru producatorii care detin cota mai mare de 5.000 de kilograme si tip B pentru o cantitate mai mica de 5.000 de kilograme. Este important de mentionat ca producatorul care detine cota pentru vanzari directe trebuie sa depuna declaratia anuala chiar daca nu a comercializat lapte sau produse lactate in cursul anului de cota.
Pentru cumparatorii de lapte care nu depun la termen declaratia anuala privind cantitatile achizitionate, sunt calculate penalitati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu data de 15 mai. Acestea pot ajunge pana la 100.000 euro. In egala masura, cumparatorul de lapte care nu trimite declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota m prin retragerea aprobarii.
Producatorilor de lapte care nu depun in termenul legal stabilit declaratia anuala privind cantitatile comercializate, li se aplica penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva nationala. Cotele individuale nu vor fi retrase daca producatorii detinatori de cota vor transmite, pana pe data de 21 iulie 2014, impreuna cu declaratia anuala, si o justificare scrisa, datata si semnata, asupra imposibilitatii transmiterii acestei declaratii in termenul legal. Pentru cumparatorii care nu depun declaratia anuala, APIA retrage autorizarea sau solicita plata unei sume proportionale cu cantitatea de lapte estimata pe baza cotelor inregistrate la acestia.
In Dambovita, potrivit informatiilor oferite de Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura , ar trebui sa depuna declaratia de cota de lapte 2395 de producatori pentru vanzari directe si 650 de producatori pentru livrari.

Ilona Rotaru
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe