PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE ÎNTORC ÎN FRIG

SE ÎNTORC ÎN FRIG

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Au intrat in vacanta mai devreme obligat-fortat din cauza frigului pe care erau nevoiti sa il indure la scoala, dar se vor intoarce sa invete tot in ger. Elevii de la 11 unitati de invatamant din municipiul Targoviste mai au de asteptat pana la montarea centralelor termice pana spre sfarsitul lunii ianuarie. In ciuda protestelor facute de acestia la sfarsitul anului 2013 si a promisiunilor pe care cu greu au reusit sa le obtina de la administratia locala, lucrarile nu au avansat foarte mult si din pacate doar unii au avut noroc. Mai exact, doar 10 unitati scolare au fost dotate pana acum cu centrale.

Nici solicitarile repetate ale profesorilor si elevilor de a grabi lucrarile pentru ca inghetau in salile de clasa unde temperaturile nu erau mai mari decat cele de afara, nici vacanta de iarna care le-a oferit posibilitatea constructorilor sa accelereze lucrarile de montare a centralelor, nu au schimbat cu nimic situatia.

In loc sa se remedieze situatia, lucrurile mai mult se complica. Astfel, caloriferele electrice primite de fiecare scoala pentru a incalzi salile de clasa nu vor mai putea fi folosite. Asta pentru ca nu pot face fata si nu pot sa asigure elevilor o temperatura care sa depaseasca minim 18 grade conform legii. Mai mult, pun in pericol instalatia electrica.

Nu doar unitatile scolare au probleme din cauza lipsei caldurii. Cu aceeasi situatie se confrunta si locatarii din ANL-uri si locuinte sociale.

 

echipa: Cătălina Sandu/Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe