MENIUL DE LA… TOMBERON

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Au ajuns, de pe masa de Revelion, direct la tomberon. Salata de boeuf, prajiturile, friptura si celelalte bunatati pe care gospodinele le-au pregatit din greu pentru a avea masa incarcata de sarbatori, sfarsesc in pubele, dupa ce oamenii isi dau seama ca, atrasi de promotiile din supermarket-uri, au cumparat mai mult decat pot manca. Exista insa si persoane care se bucura de aceasta risipa facuta de sarbatori. Sarmanii care scotocesc in aceste zile prin tomberoane. Anul acesta, nu par insa foarte multumiti. Spun ca oamenii au aruncat mai putina mancare la gunoi decat in alti ani.

Sarmanii Targovistei spun ca anul asta criza s-a simtit si la tomberoane. Oamenii au aruncat mai putina mancare, dupa sarbatorile de Anul Nou. Daca altdata dadeau peste un adevarat meniu in pubele, acum, cei mai ghinionisti nu au gasit decat paine.

Altii au plecat cu ceva mai mult de la tomberon, dar tot nu sunt multumiti, pentru ca oamenii nu au mai facut risipa de alimente ca in alti ani, cand gaseau produse care nici macar nu fusesera scoase din ambalaj.

Si pentru ca anul acesta, tomberoanele au fost mai sarace, s-au multumit cu ce au gasit. De exemplu, un brad, pe care un barbat din Targoviste spune ca il va decora la el acasa, chiar daca sarbatorile s-au incheiat.

Potrivit statisticilor, un roman arunca in medie 100 de kilograme de mancare in fiecare an, iar in decembrie, cantitatea este dubla fata de o luna obisnuita.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa 

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cele mai citite

Utile

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

CATD ANUNȚĂ ORPIRI ALE FURNIZĂRII APEI ÎN FINTA ȘI ULMI

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA vă informează că se întrerupe furnizarea apei potabile în câteva localităţi din judeţ, deoarece se vor efectua lucrări de igienizare periodică a bazinului de înmagazinare apă potabilă.                         Întreruperea furnizării apei se va face după programul următor:                       -În comuna Finta, în data de