PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MENIUL DE LA… TOMBERON

MENIUL DE LA… TOMBERON

de Andrei Oprescu
24 vizualizări

Au ajuns, de pe masa de Revelion, direct la tomberon. Salata de boeuf, prajiturile, friptura si celelalte bunatati pe care gospodinele le-au pregatit din greu pentru a avea masa incarcata de sarbatori, sfarsesc in pubele, dupa ce oamenii isi dau seama ca, atrasi de promotiile din supermarket-uri, au cumparat mai mult decat pot manca. Exista insa si persoane care se bucura de aceasta risipa facuta de sarbatori. Sarmanii care scotocesc in aceste zile prin tomberoane. Anul acesta, nu par insa foarte multumiti. Spun ca oamenii au aruncat mai putina mancare la gunoi decat in alti ani.

Sarmanii Targovistei spun ca anul asta criza s-a simtit si la tomberoane. Oamenii au aruncat mai putina mancare, dupa sarbatorile de Anul Nou. Daca altdata dadeau peste un adevarat meniu in pubele, acum, cei mai ghinionisti nu au gasit decat paine.

Altii au plecat cu ceva mai mult de la tomberon, dar tot nu sunt multumiti, pentru ca oamenii nu au mai facut risipa de alimente ca in alti ani, cand gaseau produse care nici macar nu fusesera scoase din ambalaj.

Si pentru ca anul acesta, tomberoanele au fost mai sarace, s-au multumit cu ce au gasit. De exemplu, un brad, pe care un barbat din Targoviste spune ca il va decora la el acasa, chiar daca sarbatorile s-au incheiat.

Potrivit statisticilor, un roman arunca in medie 100 de kilograme de mancare in fiecare an, iar in decembrie, cantitatea este dubla fata de o luna obisnuita.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe