PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE ÎNTORC NINOSRILE ABUNDENTE

SE ÎNTORC NINOSRILE ABUNDENTE

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Valorile termice vor fi în continuare apropiate de mediile multianuale. Ziua, vor fi înnorări temporare și se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, în nord și nord-est, iar spre seară și în extremitatea sud-vestică a țării.Noaptea, cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații, în general moderate cantitativ, pe arii extinse în jumătatea sud-vestică a țării și local în rest.
Va ninge şi se va depune strat de zãpadã, mai consistent în Carpaţii Meridionali, sudul Crişanei, Banat şi local în Oltenia şi Muntenia.
Cu o probabilitate mai ridicatã în regiunile sudice, spre dimineaţã ninsorile se vor transforma pe suprafeţe mici în lapoviţă şi ploaie şi se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în sud-vestul şi sudul teritoriului, precum şi în zona de munte, cu viteze ce vor depăşi la rafală 65…70 km/h în sudul Banatului şi în zona montană aferentă precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.
Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai ridicate pe litoral. În zonele joase de relief, se va semnala ceaţã.
Sâmbătă, vremea va fi predominant închisă şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi în general însemnate cantitativ în vestul ţării, precum şi în zonele deluroase şi montane din rest, unde vor predomina ninsorile şi va continua sã se depunã strat de zăpadă, local consistent.
În Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, iar spre seară şi noaptea în partea de sud şi sud-est a Moldovei, precipitaţiile sub formă de ninsoare şi lapoviţă se vor transforma treptat în ploaie şi local se va produce polei sau gheţuş.
Vântul va avea intensificări temporare la munte, în regiunile sudice, sud-estice şi parţial în cele centrale, cu rafale în general de până la 45…50 km/h, iar pe creste şi peste 60…70 km/h.
Temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei şi depresiuni, până la 10 grade în sudul litoralului. Minimele termice se vor situa între -6 şi 6 grade, uşor mai ridicate în zona costierã a Dobrogei.
Duminică, vremea se va menține închisă ți temporar se vor semnala precipitații, în general moderate cantitativ țn jumătatea de est a țării. În Maramureș, iar în prima parte a zilei și în Crișana și Banat va ninge, la munte, în Transilvania și Oltenia vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitații mixte, în Muntenia vor fi ploi și trecător lapoviță și ninsori, în timp ce în Dobrogea va ploua.
Pe arii restrânse în special în sud-estul Moldovei va fi polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud, sud-est și pe crestele montane.
Temperaturile maxime se vor încadra, în general între -1 și 10 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade, mai ridicate pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, pe spații mici îndeosebi în zonele joase din vest și centru se va forma ceață.
Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe