PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE ȘCOLESC ÎN ROMÂNIA, VINDECĂ PESTE HOTARE – VIDEO

SE ȘCOLESC ÎN ROMÂNIA, VINDECĂ PESTE HOTARE – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Exodul medicilor se accentueaza in fiecare an! Conditiile grele de munca si salariile de mizerie din tara ii determina pe medicii din Romania sa ia drumul strainatatii. Deficitul de cadre medicale i-a alertat pe profesionistii din domeniu. Potrivit presedintelui Colegiului Medicilor din Romania in cativa ani tarile dezvoltate din UE vor avea un deficit de aproximativ 50 la suta de medici, iar tarile est-europene, in primul rand Romania si Bulgaria, risca sa ramana cu „zone desertificate de medici”.
In ciuda numeroaselor semnale de alarma trase de sindicalistii din medicina, de asociatiile de medici si de presa prin declaratiile facute de doctori in privinta conditiilor inumane si a salarizarii proaste, mai marii din Sanatate au ridicat de fiecare data din umeri. Nici grevele nu au avut un ecou prea mare. Pentru a scapa de protestele medicilor, anul trecut s-a luat decizia de a oferi burse rezidentilor din spitale si farmacii, insa si acestea au intarziat.
Cea mai recenta declaratie a presedintelui Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae trage un nou semnal de alarma. Potrivit acestuia, in cativa ani tarile dezvoltate din UE vor avea un deficit de aproximativ 50 la suta de medici, iar tarile est-europene, in primul rand Romania si Bulgaria, risca sa ramana cu „zone desertificate de medici”. Acesta atrage atentia ca ne aflam in ultimul ceas in care se mai poate face ceva pentru diminuarea efectelor negative din domeniul medical.
Presedintele CMR a propus si cateva solutii pentru a pastra o parte din medicii romani in tara: cresterea finantarii sistemului de sanatate, renuntarea la a blama medicii, fonduri care sa se indrepte catre medici.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe