PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BANI PENTRU CALCULATOARE – VIDEO

BANI PENTRU CALCULATOARE – VIDEO

de admin
2 vizualizări

Isi doresc calculatoare, dar nu isi permit sa isi cumpere! Elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, cu posibilitati materiale reduse, pot aplica la Programul „Euro 200″ prin care primesc sprijin financiar pentru achizitionarea unui calculator. Cei care vor sa profite de aceasta sansa pot depune dosarele si cererile pana la data de 21 aprilie 2014. Desi statul le ofera o parte din suma, unii parinti din judetul Dambovita spun ca nici asa nu isi permit sa le cumpere celor mici un computer.
Programul Euro 200 revine si in acest an pentru copiii ale caror familii nu isi permit sa le cumpere un calculator. Elevii care aplica primesc din partea ministerului educatiei un bon valoric care acopera o parte din suma necesara achizitionarii unui computer. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie.
In 2013 aproape 1200 de elevi damboviteni au aplicat pentru a beneficia de acest program . Din pacate nu toate cererile au fost aprobate, astfel ca unii dintre ei au ramas doar cu dorinta de a avea un calculator.
Chiar daca prin intermediul acestui program beneficiarii primesc o jumatate din suma necesara achizitionarii unui calculator, unii parinti nu se incumeta sa aplice pentru ca nu isi permit sa completeze banii pentru un computer nou.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe