PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE ŞTIU CAUZELE, DAR NU SE IAU MĂSURI

SE ŞTIU CAUZELE, DAR NU SE IAU MĂSURI

de Mditv
5 vizualizări

Reprezentanţii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului s-au întalnit la o masă rotundă pentru a găsi soluţii în vederea rezolvării situaţiei de la Pucioasa. Jurnaliştii dâmboviţeni le-au semnalat toate problemele din zona de Nord a judeţului, autorităţile le-au recunoscut, însă se potignesc atunci când trebuie să ofere soluţii concrete. Mai mult decât atât, problema nu poate fi rezolvată din cauza intereselor şi a luptelor politice.

S-au aflat cauzele infestării apei de la Pucioasa şi nu sunt deloc puţine. Sunt consemnate pe hârtiile celor ce anchetează, dar nimeni nu mişcă un deget pentru a stopa deversarea dejecţiilor în apele râului Ialomiţa. Mai grav este că actuala conducere a Companiei de Apă recunoaşte toate sursele de poluare.

Nu doar canalizările pluviale pline cu fecale şi cu apă de ploaie sunt problema. De fapt, dejecţiile au fost scoase la iveală în urma scăderii debitului râului Ialomiţa.

Cu alte cuvinte, fecalele sunt în râul Ialomiţa, care asigură alimentarea cu apă în mai multe localităţi dâmboviţene, de ani de zile, însă, până acum se disipau în apa curgătoare. Problema nu poate fi rezolvată, însă, din cauza orgoliilor politice, iar responsabilitatea se aruncă uşor de la unul la altul.

Teoretic, au fost controlate şi pensiunile din nordul judeţului Dâmboviţa, în ceea ce priveşte sistemul de canalizare. Evident că acestea sunt în regulă, pe hârtie, însă, realitatea “miroase a altceva”.

Până acum s-a tot vorbit de aducerea apei din sursa numită 7 izvoare, ca soluţie pentru oamenii din Pucioasa şi celelalte localităţi în care nu este apă potabilă de 13 zile, însă nu se poate face legătura nici cu 7 izvoare, întrucât zona este gestionată de Agenţia Naţională pentru Concesionarea Resurselor Minerale.

Aşadar, se cunosc toate problemele, dar lipsesc soluţiile. Autorităţile vorbesc doar despre un proiect propus la Guvern, care va atrage 3 milioane de lei pentru aducerea apei din munte la robinetele cetăţenilor. Măsura este una de viitor, deci, în niciun caz nu se va pune în aplicare imediat. Astfel, zeci de mii de oameni rămân în continuare fără apă potabilă, dar nu vor scăpa de facturile la fel de mari.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe