PRIMA PAGINĂ » SEJUR LA MĂNĂSTIRE

SEJUR LA MĂNĂSTIRE

de Andrei Oprescu
26 vizualizări

Manastirea „Inaltarea Domnului”, situata la cota 1000, este destinatia perfecta pentru cei care doresc sa isi petreaca un weekend spiritual la munte. Lacasul de cult este relativ nou, piatra de temelie fiind pusa in 1994. Deoarece reprezinta o atractie turistica demna de luat in seama pentru zona Moroieni, saptamanal la manastire vin zeci de turisti care participa la slujbe si se roaga.

 

Istoria Manastirii „Inaltarea Domnului”, situata la Cota 1000, nu este una adanca. Angela Cojocaru, o femeie credincioasa din sat, a avut un vis, care se tot repeta. Primea mesajul ca acolo, pe Paduchiosu, in locul unde exista, cu sute de ani in urma, un schit ce fusese ars de turci, e nevoie sa se construiasca o manastire care sa poarte si hramul Sfantului Ioan Iacob Hozevitul.

 

Oamenii cu experienta au considerat ca este un semn de la Dumnezeu si s-au alaturat femeii in truda de a construi in munti, aproape de granita dintre Dambovita si Prahova, o manastire. Credinciosii au avut insa si piedici in realizarea lacasului de cult. Acestia s-au trudit mult, dar eforturile au fost incununate de izbanda.

 

Trecatorii care se abat la Manastirea de la Cota 1000 pleaca acasa cu amintiri de neuitat. Peisajul este de-a dreptul sublim. Manastirea este situată pe DN 71, pe drumul Sinaia – Targoviste, la 10 kilometri de Sinaia si 17 de Moroieni. Mai multe amanunte despre “perla” Bisericii Ordodocse de la Paduchiosu, aflati duminica, 16  iunie, in cadrul emisiunea Oameni si locuri, de la MDI Tv.

 

ECHIPA: Ion Obagilă / Valentin Popescu / Eduard Leasă

 

http://youtu.be/tJSKbUpNMBc

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe