PRIMA PAGINĂ » ZIUA MEDIULUI… PRINTRE GUNOAIE

ZIUA MEDIULUI… PRINTRE GUNOAIE

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Ziua Mondiala a Mediului a fost sarbatorita si in Dambovita! Autoritatile i-au adunat pe elevi si au pornit sa adune gunoaiele din Targoviste, impartind si pliante trecatorilor, in timp ce in judet sunt adevarate bombe ecologice, unde nimeni nu ia vreo masura. La Teis, pe malul raului Ialomita, sunt aduse zilnic tone de moloz si deseuri menajere. Locul s-a transformat intr-un adevarat rai al cautatorilor de fier vechi. Ce spun responsabilii cu protectia mediului despre aceasta groapa de gunoi? Ca va disparea in scurt timp. Problema este ca pana acum nu s-a luat nicio masura, iar in aceasta zona s-au ridicat munti de gunoaie.

 

Malul raului Ialomita este invadat de gunoaie si moloz. Zilnic, in zona vezi autovehicule care descarca materialele ramase in urma demolarilor. Si tot aici, cetatenii isi arunca gunoiul menajer. Terenul situat langa sosea este proprietate privata, dar nimeni nu pare sa ia vreo masura, impotriva celor arunca molozul aici. Nici panoul care interzice aruncarea deseurilor in aceasta zona nu sperie pe nimeni. Este drept ca nicio persoana nu a fost prinsa pana acum, cu atat mai putin amendata. Zeci de oameni vin aici in fiecare zi sa caute fier, printre mormanele de moloz, pe care il vand apoi la centrele de colectare.

 

In timp ce in judet se inmultesc aceste bombe ecologice, responsabilii cu protectia mediului organizeaza activitati educative. Pe 5 iunie i-au adunat pe elevi pentru a strange gunoaie in Targoviste si pentru a distribui pliante trecatorilor, prin care ii indeamna sa nu mai faca risipa de alimente.

 

Sefii celor doua institutii recunosc faptul ca multe zone din judet sunt sufocate de gunoaie, asa cum este cazul terenului de la Teis. Aici, isi face aparitia din cand in cand un buldoexcavator, care insa nu curata zona de gunoaie, ci pur si simplu le ingroapa. Autoritatile spun ca este singura solutie pe care au gasit-o.

 

Acum, promit ca vor merge in control si vor da sanctiuni. Problema este ca masuri trebuiau luate demult. Acum in zona s-au ridicat munti de gunoaie.

ECHIPA: Madalina Zabava / Madalin Anca

http://youtu.be/xqfFwqWTes4

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe