PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SFIDEAZĂ GHINIONUL – VIDEO

SFIDEAZĂ GHINIONUL – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Sfideaza ghinionul si nu cred in superstitii! In timp ce pentru unii data de 13, care pica mai ales intr-o zi de marti reprezinta ghinion garantat, pentru unii romani aceasta zi este aducatoare de noroc, belsug si fericire. Nici pompierii nu tin cont de aceasta zi fatidica. Marti, 13 mai, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta a organizat ziua portilor deschise, ocazie cu care vizitatorii s-au putut familiariza cu echipamentul, tehnica de interventie si dotarile autospecialelor.
Multi spun ca martea sunt trei ceasuri rele, iar daca mai este si ziua de 13 atunci problemele sunt si mai mari. Pentru cei superstitiosi aceasta combinatie este una fatidica, o adevarata reteta a insuccesului. Un izvor posibil pentru aceasta superstitie este si faptul ca intr-o zi de marti , ce-i drept nu 13, Constantinopolul a căzut în mâna otomanilor. O alta explicatie ar fi faptul ca la Cina cea de taină au participat 13 persoane, cifra 13 ii este atribuita lui Iuda, Anticristul apare în Biblie în Capitolul al 13-lea din Apocalipsă, iar Adam, ar fi mâncat din fructul oprit într-o zi de marţi. Sunt si romani care nu se tem deloc de ziua de marti 13 pentru ca de-a lungul timpului le-a adus noroc si belsug.
Altii spun ca mai presus de toate este credinta.
Pentru pompierii, aceasta zi a reprezentat doar un bun prilej de a trage un semnal de alarma asupra importantei respectarii masurilor de prevenire a incendiilor si a altor nenorociri. Asta, in contextul in care o situatie de urgenta se poate produce in orice zi, indiferent de data sau ziua din calendar. Cu ocazia Zilei Informarii Preventive, au fost deschise vizitatorilor subunitatile de interventie, dar si la resedintele Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe