PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ȘI MORȚII PLĂTESC IMPOZIT

ȘI MORȚII PLĂTESC IMPOZIT

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

În Arg morții plătesc impozit. Deși pare o gluma sinistră, acesta este purul adevăr. În orașul Curtea de Argeș, autoritățile au trimis o înștiințare de plată unei femei care a decedat de 13 ani. Culmea este că reprezentanții biroului de Taxe si Impozite spun că în situatia de fața se află zeci de persoane.

Alexandrina Ionescu, o femeie din Curtea de Argeș, a decedat acum 13 ani. Pentru că era veteran de război, femeia în vârstă de 80 de ani era scutită de la plata impozitelor. Noile modificări ale Codului Fiscal au făcut ca funcționarii primăriei să ia la mână fiecare rol agricol ce figura în registru ca fiind scutit de la plată. Așa au ajuns oamenii statului la bătrâna moartă în 2003.

Femeia decedată în urmă cu 13 ani este înştiinţată de primăria locală că trebuie să plătească 509 lei, altfel suma va acumula dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Rolurile care au beneficiat de scutiri nu au mai fost actualizate mai mulţi ani. Însă, odată cu noile reglementări, funcţionarii au trebuit să refacă întreaga bază de date, inclusiv pe cei care aveau scutiri. De aici s-a ajuns la asemenea situaţii. Înştiinţarea primită de Antonia Enache, nepoata Alexandrinei Ionescu, nu este singulară. În aceeaşi situaţie se pare că sunt câteva zeci de familii din Curtea de Argeş.

Mai în glumă, mai în serios, Antonia Enache, nepoata defunctei, spune că speră ca mătuşa sa „să nu fie chemată şi la vot”.

Argeşenii care primesc astfel de înştiinţări şi observă erori trebuie doar să se adreseze Serviciului Taxe şi Impozite pentru rectificarea greşelilor.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe