Sindicalistii damboviteni lupta din rasputeri pentru salvarea Combinatului de Oteluri Speciale! Propun solutii autoritatilor judetene pentru ca Otelaria din Targoviste sa nu fie rasa de pe fata pamantului. Desi sunt singurii care sustin o masura de evitare a falimentului, sunt luati in ras de directorul Companiei, iar autoritatile judetene ii acuza ca solutia propusa nu este una serioasa. Din pacate, si acest gigant al industriei dambovitene este atins de microbul politic, iar singurii care au de suferit sunt oamenii care pot ramane fara locuri de munca.
In urma cu aproximativ cinci luni a fost aprobat planul de reorganizare al Combinatului de Oteluri Speciale, din municipiul Targoviste. Gigantul a scapat de faliment, iar, pe atunci, planurile pareau marete. Productia din urmatorii trei ani trebuia sa asigure cheltuielile lunare, salariile, dar si creantele catre ANAF. In loc de prosperitate, dambovitenii vad doar distrugere in masa a Otelariei. Reprezentantii sindicatului Cartel Alfa sunt singurii care au cerut o discutie de Dialog Social si care au propus o solutie pentru salvarea combiantului.
Sindicalistii s-au lovit de o atitudine ironica si dispretuitoare a actualului director COS Targoviste, care pare ca este mai interesat de sfera politica decat de cea industriala.
Cartel ALFA Dambovita a propus crearea unui parteneriat format din Consiliul Judetean Dambovita, Universitatea Valahia, Inspectoratul Scolar Dambovita, Primaria Targoviste si alte autoritati judetene, pentru a crea o structura performanta de invatamant universitar si preuniversitar, de interes judetean, prin asigurarea unei formari profesionale a studentilor si elevilor, cu practica intensiva in cadrul COS Targoviste. Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, a considerat ca aceasta solutie nu este una serioasa. Singurii care au de suferit in urma taierii in masa a Combinatului de Oteluri Speciale sunt angajatii, care privesc cu groaza distrugerea societatii in care muncesc pentru o paine.
In prezent, COS Targoviste are datorii catre stat de peste 10 milioane de lei, iar daca societatea intra in insolventa, statul va recupera doar 6% din aceste creante. Poate ca acesta este si interesul conducerii Otelariei, sa scape de datoriile catre stat. De asemenea, este posibil ca terenul pe care se afla combinatul sa reprezinte o afacere profitabila pentru rusi, pe meleagurile romanesti.