PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SINDICALIȘTII NU SE LASĂ – VIDEO

SINDICALIȘTII NU SE LASĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Sindicalistii nu se lasa! Chiar daca au protestat doua zile in fata sediului Finantelor Publice Dambovita impotriva deciziei impozitarii ajutoarele sociale acordate de sindicate, zecile de sindicalisti damboviteni nu renunta si isi cer drepturile in continuare. Si in cea de-a treia zi de proteste oamenii au dezaprobat decizia finantelor, acestia au strigat si au cerut inca o data reprezentantilor Fiscului sa iasa si sa poarte o discuitie cu ei. Chiar daca nu au primit nici o reactie din partea institutiei, reprezentantii Cartel Alfa vor sa duca planul pana la bun sfarsit si vor protesta pana la sfarsitul saptamanii. 

Inarmati cu bannere cu mesaje sugestive prin care sa atraga atentia reprezentantilor Finantelor Publice, sindicalistii s-au postat in fata institutie si in cea de-a treia zi de proteste. Chiar daca luni si marti nu au primit niciun semnal din partea finantelor acesti nu s-au lasat descurajati si au continuat sa isi strige nemultumirile.

Sindicalistii considera ca nu exista parghii legale care sa prevada impozitarea ajutoarelor sociale, ca nu exista norme juridice care sa ingradeasca sau sa conditioneze acordarea unui ajutor social si ca niciodata nu au fost impozitate ajutoarele acordare de sindicate. In plus, scopul masurii ar fi acela ca in final sa se ajunga la desfiintarea sindicatelor. 

Indiferenta Fiscului ii intriga si mai tare pe sindicalistii care, asa cum au declarat initial, vor respecta pana la final programul protestelor. Oamenii nu vor sa renunte la drepturile lor si isi vor striga nemultumirile in fata Finantelor Publice Dambovita toata saptamana. 

Protestatarii au scandat minute in sir faptul ca masura este ilegala si abuziva.

Protestele de la Targoviste nu raman insa fara ecou si iau amploare in tara. Pentru impozitarea “ilegala”, a ajutoarelor sindicale pentru zilele in care membrii sunt implicati in greve si proteste, vor riposta si judetele Arges si Prahova, unde exista semnale ca se va trece la impozitarea acestor sume. In plus, peste 5.000 de membri ai Confederatiei Nationale Sindicale „Cartel Alfa” vor participa marti, 7 octombrie, la un miting de protest in Piata Victoriei, solicitand modificarea, in regim de urgenta, a Legii Dialogului Social 62/2011.  

Ilona Rotaru

Raducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe