PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SOLARII DISTRUSE DE ZĂPADĂ

SOLARII DISTRUSE DE ZĂPADĂ

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

Vremea rea din ultimele saptamani ii duce in sapa de lemn pe legumicultori. In Baleni, Dambovita, zeci de solarii au fost distruse de zapada. In cele mai multe cazuri au fost compromise si culturile. Oamenii trebuie sa suporte pagube uriase. Trebuie sa isi repare solariile in cel mai scurt timp, dar fara un sprijin financiar de la stat, vor trebuie sa se imprumute de la banci. Daca in primavara isi vor vinde legumele pe un pret de nimic, atunci ii asteapta falimentul, se tem producatorii, pentru ca nu vor avea de unde sa dea banii inapoi.

Zeci de solarii au fost distruse de zapada, in ultimele saptamani, in Baleni, Dambovita. Oamenii sunt disperati, pentru ca le-au fost afectate si culturile. Altii, pentru a nu risca sa le fie puse la pamant solariile, au preferat sa isi compromita recolta. Au taiat folia si au lasat zapada sa invadeze solariile.

Legumicultorii din Baleni stiu ca trebuie sa isi repare in cel mai scurt timp solariile, insa nu stiu cum vor reusi. Costurile sunt uriase si nu le pot suporta singuri, pentru ca anul trecut a fost unul prost pentru ei. Legumele s-au vandut pe pret de nimic.

Cele mai multe solarii trebuie construite de la zero. Pentru unul singur, costurile ajung 50.000 de lei. Pentru ca nu primesc niciun ajutor de la stat, producatorii sunt obligati sa se imprumute in banca. Nu stiu insa de unde vor da banii inapoi.

Singura speranta a producatorilor este ca in primavara, zarzavaturile lor sa se vanda la un pret bun, altfel se tem ca vor ajunge la sapa de lemn.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe