PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SOLUȚII PENTRU VACCIINAREA ÎN SATE ȘI COMUNE

SOLUȚII PENTRU VACCIINAREA ÎN SATE ȘI COMUNE

de Andrei Oprescu
147 vizualizări

Campania de vaccinare continuă și din ce în ce mai multe orașe au intrat în etapa organizării de maratoane. Totodată, și mediul privat avansează, astfel că firmele și-au organizat centre sau au înscris angajații pe listele DSP-urilor. Totuși, numărul românilor care se vaccinează zilnic s-a redus la aproape jumătate, într-o săptămână. Premierul le-a cerut prefecților, în cadrul ueni videoconferințe, să depună mai mult efort pentru informarea și convingerea populație, în special în mediul rural.Problema la sat este ca mulți sunt sceptici și nu doresc să se vaccineze, alții nu sunt informați, iar cei care s-ar vaccina spun că centrele sunt prea departe de ei. Valeriu Gheorghiță a explicat la un post de televiziune național ce variante se pot aplica pentru populația din mediul rural.

VALERIU GHEORGHIȚĂ, PREȘEDINTE CNCAV

Din câte știm se estima de la început cam o treime din oameni erau hotărâți să se vaccineze, o treime sunt ezitanți și o treime nu doresc, cred că acum ajungem în segmentul de populație ezitant. Experiența din ultimele zile cu centrele mobile arată că sunt oameni mulți care doresc să se vaccineze, pentru unii vaccinul este la distanță, nu a ajuns vaccinul pe strada lor. De aceea este importantă o abordare complementară a campaniei de vaccinare prin care să diversificăm activitatea mai ales în mediul rural și anume fie să mergem cu echipe mobile sau să organizăm maraton în localitatea respectivă, și implicarea medicilor de familie. Sunt cel puțin trei mijloace„.

Gheorghiță a mai transmis și faptul că imunitatea de grup în Romania este începând de la 30% până la pe la 45% explicată prin numărul de persoane infectate și vindecate și numărul de persoane vaccinate.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe