Investiție cu multe semne de întrebare în județul Ialomița. Vor nu vor, au sau nu nevoie, ialomițenii s-au trezit cu o sală de spectacole modernă, unică în România, denumită pompos – cu geometrie variabilă. Sala care i-a costat destul de scump, este mai tot timpul goală. Asta pentru ca actori nu sunt, iar cei veniți din alte județe dau reprezentații într-o alta sală din Slobozia. Mai mult, sala nu este finalizată și pe lângă banii investiți în proiect, autoritățile din Ialomița au mai alocat fonduri și pentru reparații și dotări suplimentare pentru a putea obține autorizația de la ISU.
Sala de spectacole cu geometrie variabila din Ialomița este cu siguranță una dintre investițiile care ridică multe semne de întrebare. Demarate în anul 1995, lucrările pentru modernizarea sălii de spectacole din incinta Palatului Administrativ, respectiv Consiliul Județean Ialomița nu s-au încheiat nici până acum.Proiectul a apărut în urma unui protocol de colaborare semnat între Consiliul Județean Ialomița și UNITER pe vremea lui Silvian Ciupercă.
Firma care se ocupa de executare a intrat în faliment la începutul anilor 2000. Lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri, iar constructia a rămas abandonată până în 2013, atunci când un constructor din Buzău a terminat lucrarea. Opt milioane de lei, bani publici, a cheltuit Consiliul Judeţean pentru proiect. Inaugurată mai intai la 1 decembrie 2014 și oficial la 29 octombrie 2015, sala de spectacole «cu geometrie variabilă» a Consiliului Județean Ialomița mai are mult pana cand poate fi considerata finalizată.
Pe langa aceasta sala in judetul Ialomita mai sunt alte doua sali mici, iar toate reprezentatiile se dau aici.
In prezent sala de spectacole nu are autorizatie de securitate la incendiu. Potrivit informațiilor prezentate de site-ul independentonline.ro pentru a obține autorizația de securitate la incendiu, pe lângă cele 8,83 milioane de lei cheltuite în ultimii 20 de ani, Consiliul Județean a alocat peste 200 mii de lei pentru un sistem de ventilație pentru camera decorurilor, relocarea centralei electrice, montarea unor uși cu protecție la foc și un sistem pentru alimentarea cu apă a hidranților.