PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SPERANȚE PENTRU CEI PATRU FRĂȚIORI DIN BĂRBULEȚU

SPERANȚE PENTRU CEI PATRU FRĂȚIORI DIN BĂRBULEȚU

de Andrei Oprescu
34 vizualizări

30 de zile atât au la dispoziție primăria din Bărbulețu și părinții celor patru frățiori care trăiesc într-un coteț improvizat pentru a le crea celor mici condiții decente. În caz contrar, Direcția pentru Protecția Copilului va interveni și îi va duce într-un centru de plasament. Săptămâna trecută MDITV va prezenta cazul frățiorilor, iar oamenii din comunitate și cei cu dare de mână din județ s-au mobilizat pentru a le ridica o casă.

Așa i-am găsit săptămâna trecută pe cei patru frățiori din Bărbulețu, județul Dâmbovița. Împreună cu mama și tatăl, copiii locuiesc în acest adăpost improvizat lângă cotețul animalelor. Cei mici nu mai frecventează școala și grădinița de ceva timp, locuiesc în mizerie și miros insuportabil și unul dintre ei muncește cu ziua pentru a câștiga un ban. Femeia insistă că se descurcă. Trăiește într-o lume a ei. Nu vede dezastrul din jur și nici mizeria. Până în august au locuit în această casă bătrânească. Tanti Vasilica i-a lăsat să locuiască aici, de mila copiilor, dar au distrus totul. Rămași pe drumuri, au ridicat un adăpost unde dorm toți, dar care stă să cadă pe ei. Cazul a impresionat atât comunitatea locală cât și alți oameni cu dare de mână din județ. Din donațiile strânse, mai mulți muncitori le ridică o casă.

Deși cazul era cunoscut atât de asistența socială din cadrul primăriei cât și de Direcția pentru Protecția Copilului Dâmbovița, de fiecare dată, părinții au mai primit câte o șansă. Au promis că vor avea grijă de copii, dar mereu au ajuns pe drumuri. Acum au la dispoziție 30 de zile să îi scoată de copii din focarul în care locuiesc, în caz contrar, vor fi luați de stat și duși în centru de plasament.

Oamenii s-au mobilizat și vor să ridice pereții în timp record. Fundația a fost deja finalizată în weekend și acum se lucrează la construcția casei care îi va găzdui pe copilași. Cazul copiilor a ieșit la iveală după ce oamenii au cerut ajutor pentru ei indignați de condițiile în care locuiau și speriați că se vor îmbolnăvi din cauza frigului și mizeriei. Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe