PRIMA PAGINĂ » Stiri » Calarasi » CAZ SCANDALOS LA SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

CAZ SCANDALOS LA SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

de Andrei Oprescu
172 vizualizări

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență Călărași după ce în spațiul public au apărut imagini cu un bătrân externat de la unitatea medicală care se târăște în genunchi în curtea spitalului. Cel care a postat imaginile susține că așa a fost externat bătrânul. De cealaltă parte, conducerea spitalului susține că pacientul sosit la urgențe a fost tratat, dar a fost recalcitrant, a adresat injurii personalului medical și a refuzat ajutorul. La nivelul spitalului este în derulare o anchetă.

Aceste imagini revoltătoare au fost surprinse la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Bătrânul se pare că fusese externat de la urgențe unde primise îngrijiri și se vede cum se târăște în mâini și genunchi prin curtea unității medicale. Un infirmier cu un scaun cu rotile se oprește, în privește și trece mai departe. Omul își continuă drumul tărându-se spre ieșirea din curtea spitalului.

Imaginile au fost filmate de un trecător și postate pe internet. Filmulețul a devenit viral și a stârnit reacțiile internauților care au blamat personalul medical. La scurt timp, au apărut și informațiile din partea conducerii spitalului. Consiliul Județean Călărași a transmis un comunicat de presă.

COMUNICAT DE PRESĂ CJ CĂLĂRAȘI

„În legătură cu filmulețul apărut, în această după amiază, în mediul virtual, vă anunțăm că a fost declanșată o anchetă la nivelul spitalului județean Călărași. În cazul în care concluziile anchetei vor duce către existența unui comportament defectuos al angajatului spitalului (ceea ce ar reieși din filmarea din spațiul virtual), vă asigurăm că nu vom tolera astfel de comportamente, iar sancțiunile vor fi drastice. Reprezentanții Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean, dr. Carmen Sterea si dr. Viorica Gheorghita, ne-au declarat că persoana filmată în fața unității spitalicești era sub influența băuturilor alcoolice, nu a dorit să coopereze cu personalul medical, și-a smuls branula și a adresat injurii la adresa medicilor. Persoana din filmuleț este din judetul Ialomita și nu suferă de vreo boală care să-i afecteze funcțiile locomotorii„.

Se arată în comunicatele emise de CJ Călărași. Ulterior și medicii au oferit un punct de vedere.

Ancheta va continua pentru a se clarifica exact circumstanțele în care pacientul a ajuns în această situație.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe