PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SPRIJIN PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE

SPRIJIN PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE

de Andrei Oprescu
23 vizualizări

Perioada de depunere a cererilor de sprijin pentru exploatatiile de bovine s-a incheiat. Luni a fost ultima zi in care crescatorii au mai putut prezenta documentatia. Fermierii damboviteni s-au inghesuit pe ultima suta de metri la ghiseele Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura Dambovita iar in final, putin peste 1500 de crescatori au reusit sa depuna cerere.

Cozi imense si nervi intinsi la maxim! Aceasta a fost situatia cu care s-au confruntat reprezentantii APIA Dambovita in ultimele zile inainte de incheierea perioadei de depunere a cererilor de sprijin pentru exploatatiile de bovine. Asa cum era de asteptat, din experienta anilor anteriori, la ghiseele APIA s-a lucrat peste program pentru a face fata cererilor. In final, doar 1500 de crescatori au reusit sa depuna documentatia, desi initial era preconizat un numar de 2500 de beneficiari.

Totodata, crescatorii de ovine si caprine din zonele defavorizate pot depune cereri de sprijin  pana pe 15 noiembrie. Cuantumul maxim alocat in cazul acestora este de 6,5 euro pe cap de animal. Printre zonele defavorizate din judetul Dambovita se numara si Barbuletu, Rau Alb  si Ocnita.

Echipa: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe