PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ȘTEFĂNUȚ A MURIT DIN CAUZA NEGLIJENȚEI MEDICILOR

ȘTEFĂNUȚ A MURIT DIN CAUZA NEGLIJENȚEI MEDICILOR

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

Institutul de Medicină Legală a făcut publice datele din raportul asupra morții lui Ștefănuț, băiețelului colegei noastra Andreea Duță care s-a stins în luna octombrie la un spital privat din capitală. Decesul a survenit după un șoc hemoragic apărut în urma atingerii unei artere în timpul intervenției chirurgicale, după care copilul nu a fost monitorizat corespunzător se arată în raport. Părinții micuțului au declarat că vor merge până în panzele albe pentru a-și face dreptate.
Ștefănuț zâmbea, era vesel și jucăuș. Un copil plin de viață, un luptător care s-a zbătut să trăiască până în ultima clipă. Ștefan a cerut în felul lui ajutor. Dar cu fiecare minut, corpul micuțului ceda. O banală ecografie l-ar fi putut salva, dar asta nu s-a întâmplat. Deși au negat culpa medicală, raportul INML a scos la iveală adevărata cauză a morții băiețelului.
„Moartea a fost neviolentă. Ea s-a datorat unei hemoragii interne acute, la nivel retroperitoneal, având sursa la nivelul venelor funiculului spermatic stâng, complicată cu şoc hemoragie, apărută în urma unei intervenţii chirurgicale pentru „testicul necoborât stâng”. Diagnosticul preoperator şi indicaţia chirurgicală au fost corecte. În cursul tratamentului chirurgical s-a constituit o complicaţie hemoragică cu evoluţie insidioasă lentă, suprapusă unui status post-anestezic, nedepistată”.
Se arată în raportul de expertiză medico-legală necropsică întocmit de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, după efectuarea autopsiei, intrat în posesia MEDIAFAX. Acum, părinții vor să meargă până în pânzele albe pentru a face dreptate pentru copilului lor.
Ștefan avea 1 an și 10 luni și în luna octombrie 2018 a fost dus de părinți la spital pentru o operație banala de coborâre a unui testicul. Părinții au ales un spital privat din Capitală, unde, spun ei, au plătit peste 10000 de lei. Părinții susțin că la câteva zeci de minute de la intervenția chirurgicală, copilul le-a fost dat în brațe și au fost îndrumați către un salon, la patru etaje depărtare de secția de terapie intensivă. Au urmat ore în care copiulul s-a simțit din ce în ce mai rău. Andreea,mama lui Ștefan, spune că a anunțat personalul medical, dar i s-a spus că totul ar fi în regulă. După 9 ore, Ștefan a intrat în stop cardio-respirator și după manevre greoaie de resuscitare și după ce s-a solicitat ajutorul SMURD, Ștefănuț s-a stins.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe