PRIMA PAGINĂ » Stiri » Ialomita » SECȚII SUPRAAGLOMERATE DE VIROZE

SECȚII SUPRAAGLOMERATE DE VIROZE

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Secțiile de boli infecțioase sunt supraaglomerate în această perioadă din cauza valului de viroze și cazurilor de gripă care fac ravagii printre pacienții români vulnerabili. Cei mai expuși sunt vârstnicii și copii. În Slobozia, la pediatrie, stau și câte doi copii într-un pat, iar media de prezentări zilnice depășește 50 de cazuri.
Medicii sunt în alertă și spun că se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de infecții respiratorii, iar ce este mai rău de abia de acum vine. Luna februarie este anunțată de specialiști ca luna în care se vor înregistra cele mai multe cazuri și asta datorită gradului de răspândire a virusurilor. Cei mai afectați sunt copiii și bătrânii. Camerele de gardă ale spitalelor fac cu greu față solicitărilor. Secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Slobozia este supraaglomerată. Aici ajung zilnic peste 50 de copii, dublu față de prezentările dintr-o zi obișnuită.
Un sfert dintre copiii care ajung la camera de gardă necesită internare, iar din această cauză micuții stau și câte doi în pat.
Pediatrii se așteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească în perioada următoare, mai ales că de luni copiii se întorc la școală, iar odată cu întoarcerea în colectivitate, virusul se răspândește mai rapid. Vaccinarea antigripală este recomandată tuturor, chiar și copiilor foarte mici.
Gripa a ucis 7 oameni în acest sezon. Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat azi numărul deceselor. Între victime este şi un bebeluş de numai 11 luni. Toţi erau nevaccinaţi.
sursa:TVIALOMITA.RO

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe