PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » STEJAR DE 500 DE ANI, ÎN PERICOL

STEJAR DE 500 DE ANI, ÎN PERICOL

de Andrei Oprescu
87 vizualizări

Locuitorii dintr-o comună prahoveană se mândresc cu un stejar de peste 500 de ani, care depășește 7 metri în diametru și 50 de metri în înălțime. Copacul a devenit simbolul localității. Probleme este ca arborele este într-o stare de degradare și autoritățile ar trebui să intervină de urgență pentru salvarea lui. O idee ar fi declararea stejarului monument al naturii pentru o accesare rapidă de fonduri întro sumă de ajuns pentru aceasta acțiune.

Cei care trec prin zona unde este amplasat stejarul, o poiană aflată pe domeniul public al comunei, sunt impresionați de dimensiunea copacului. Stejarul poate fi zărit de la depărtare, inclusiv de cei care aleg ca traseu Drumul Comunal 133 Cocorăștii Mislii-Buștenari.

Stejarul este in degradare din cauza vechimii, iar autoritățile locale au solicitat sprijin din partea Muzeului de Științele Naturii Prahova ca acest copac să fie declarat monument al naturii

Până la rezolvarea situației, turiștii sunt așteptați să vadă stejarul vechi de peste 500 de ani. Comuna prahoveană Cocorăștii Mislii este situată în partea centrala a Prahovei, fiind situată la 7 km de Baicoi și 7 km de Plopeni și 17 km de municipiul Ploiești, legătura cu orașul de reședință a județului realizându-se prin Drumul Județean 100 D.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe