PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SUB ASEDIUL MISTRETILOR

SUB ASEDIUL MISTRETILOR

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Mistreţii nu atacă doar în zona Bolovani, ci în întreg judeţul Dâmboviţa, iar în această perioadă atacurile în lanurile de porumb reprezintă o problemă naţională. Agricultorii au ajuns la disperare, încearcă să îi ţină la distanţă, împreună cu reprezentanţii asociaţiilor de vânători, însă, chiar şi aşa, animalele salbatice tot ajung pe câmpuri şi lasă dezastru în urma lor.

La Bolovani, agricultorii nu mai au somn de câteva săptămâni. Îşi petrec fiecare noapte pe câmp, în lanurile de porumb, cu speranţa ca mai pot salva o parte din culturi din calea mistreţilor. Râtanii sălbatici dau iama în porumb, după hrană, iar în urma lor peisajul este dezolant.

La 82 de ani, domnul Dumitru face nopţi albe în lanul de porumb.

Reprezentanţii Asociaţilor de Vânătoare spun că populaţiile de mistreţii au crescut la nivel naţional şi că vânătoarea nu este o soluţie pentru a ţine animalele saălbatice la distanţă. Mistreţii atacă în tot judeţul Dâmboviţa, acolo unde simt miros de porumb copt.

Mistreţii se vor potoli abia după ce agricultorii vor culege porumbul. Daca nu au hrană pe câmp, aceştia nu ies din pădure.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe