TELEORMAN: LECȚIE DE BUNĂTATE ȘI VOINȚĂ

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

O lecție de bunătate și curaj vine din județul Teleorman. Într-un sat aflat la 50 de km de reședința de județ, Alexandria, un preot se străduiește să le ofere o viață mai bună celor 60 de copii și tineri care îi trec pragul. Dacă la început le oferea sfaturi și îi învăța rugăciuni, în speranța că vor alege calea cea dreaptă în viață, acum părintele a reușit cu ajutorul oamenilor cu suflet mare să le ofere și o masă caldă, dar și excursii și drumeții. De curând părintele a reușit să construiască și un centru social, însă nevoile copiilor sunt multe și mari, așa că povestea acestor copii a atras în proiect numeroase vedete.
Iniţiativa construirii Centrului Social Sfântul Nectarie din satul Lada îi aparţine Părintelui paroh, ideea venindu-i acum 7 ani când era ajutor de preot la o biserică din apropierea Bucureştiului, unde mulți copii luau masa de prânz în curtea bisericii. După 7 ani de trudă, Părintele Florin a reuşit construirea centrului. În prezent, construcţia este ridicată, următorul pas fiind mobilarea întregului complex. Centrul va avea în componenţa sa o cantină socială, o sală de mese, o bucătărie, băi, două cabinete medicale, o bibliotecă, o sală de activităţi şi şapte dormitoare.
Activitatea părintelui cu tinerii și copiii din sat a început în 2011 de Crăciun. La început se întâlneau pentru rugăciuni, apoi copiii au primit și ceva de mâncare. Au urmat excursiile în țară și un cros la Naţional Arena, în scopul de promovare a centrul social. Cu timpul numărul de copii a crescut. În prezent, centrul adăposteşte peste şaizeci de copii şi tineri.
Părintele spune că în Lada, comunismul a distrus aproape în totalitate viaţa spirituală. În urma activităţilor de la biserică părintele a reuşit să aducă în primul rând copiii la un anumit nivel duhovnicesc. Toţi cunosc Crezul, rugăciunea împărătească, se mărturisesc şi ţin posturile. Preoteasa a organizat un cor de peste 20 de copii şi adulţi care cântă duminica la biserică. Tot împreună au organizat și un curs de gramatica limbii române.
Povestea copiilor și a părintelui a impresionat foarte multă lume. Artiști, designeri, actori, cu toții s-au alăturat cauzei și încearcă să ajute acești copii.
Cei care vor să-i ajute pe copii, o pot face prin intermediul Asociației Mană Cerească, telefon 0765 320 643, sau donând în contul RO37 RNCB 0248 1258 6469 0001.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

CAPCANA DE LA RAFT: LAPTE BIO SAU CONVENȚIONAL?

Consumul de lapte în România era de peste cinci litri lunar de persoană. Pensionarii au fost dintotdeauna categoria care a consumat cel mai mult lapte, peste șase litri de persoană. Un studiu realizat de o companie de cercetare de piață pentru anul 2020 arată că 36% dintre români obișnuiesc să