PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SUTE DE CONTESTAŢII LA BACALAUREAT

SUTE DE CONTESTAŢII LA BACALAUREAT

de admin
9 vizualizări

A plouat cu contestatii la bacalaureat in judetul Dambovita! Sute de absolventi de liceu au fost nemultumiti de nota obtinuta la probele scrise ale examenului maturitatii. Luni, in intervalul 12:00-16:00 la centrele de examinare din judeţ au fost depuse peste 800 de contestatii. Rezultatele la disciplina limba romana au ridicat cele mai multe nemultumiri.

Dupa ce au citit mentiunea “respins” in dreptul numelui la examenul de bacalaureat si au incercat sa dea vina pe subiectele prea dificile, emotii si camerele de supraveghere, absolventii de liceu din Dambovita s-au gandit sa remedieze situatia. In speranta ca vor avea o sansa de a schimba notele primite, elevii damboviteni au luat cu asalt centrele de examinare pentru a depune contestatie . Acestia au vut la dispozitie patru ore. Cele mai multe contestații au fost depuse la disciplina limba si literatura romana, urmata de matematica unde peste 200 de elevi doresc să li se modifice nota.  Aceste două materii sunt urmate de istorie si biologie, acolo unde se temeau cei mai mulți elevi. Nici candidatii care au sustinut examenul la geografie nu au fost multumiti de notele primite si au depus peste 60 de contestatii.

Numarul de contestatii depuse in Dambovita reprezinta aproximativ 1/5 (o cincime) din numarul total de elevi inscrisi la examenul de Bacalaureat in judet. Cei care inca mai spera sa obtina nota de trecere in urma contestatiilor depuse mai au de asteptat cateva zile.  In perioada 9-11 iulie lucrarile vor fi reexaminate de catre comisii si rezultatele finale se vor afisa pe data de 12 iulie.

ECHIPA: Cătălina Sandu /Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe