PRIMA PAGINĂ » Utile » GIURGIU » TÂNĂR DIN GIURGIU, UCIS ÎN ATENTATELE DIN GERMANIA

TÂNĂR DIN GIURGIU, UCIS ÎN ATENTATELE DIN GERMANIA

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Atacul a avut loc în zona Hanau din Germania, o zonă în care erau mai multe baruri. Autorul a tras mai multe focuri de armă și cel puţin o persoană a fost grav rănită în acest prim atac comis în jurul orei 22:00. Apoi, potrivit poliției, ar fi fugit cu maşina  în districtul Kesselstadt. Acolo a avut loc un al doilea incident armat în care au fost rănite grav cel puţin cinci persoane. Ulterior, potrivit presei locale, trei persoane au fost ucise în primul atac şi alte cinci în cel de-al doilea. Atacatorul a fugit și de aici și a fost găsit în locuința sa decedat alături de mama lui.  Potrivit autorităților germane, cele nouă persoane ucise în cele două atacuri aveau între 21 și 44 de ani, printre ei numărându-se emigranți din România, Turcia, Bosnia și Bulgaria. Victima a căzut și un tânăr plecat din România să muncească în străinătate.  Tânărul giurgiuvean, de 23 de ani, omorât în atentatele din Germania, este din comuna Singureni. . Baiatul lucra in Germania de mai multi ani. Parintii sunt devastati de durere. Era singurul lor copil. Președintele Klaus Iohannis a reacționat imediat după aflarea veștii.

„Cu profundă tristețe am aflat că în urma atacurilor violente de la #Hanau, Germania, și-a pierdut viața și un cetățean român. Transmit condoleanțe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”.

A transmis președintele. MAE a informat că repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe