PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TÂNĂRUL CARE ÎNSUFLEȚEȘTE LEMNUL – VIDEO

TÂNĂRUL CARE ÎNSUFLEȚEȘTE LEMNUL – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Un tanar din Dambovita a reusit sa descopere secretele din inima lemnului. Mesterul reuseste sa dea forma unui bustean cu dalta si ciocanul. De trei ani de cand si-a descoperit talentul a realizat numeroase capodopere de arta. Placerea ii vine din suflet, iar totul face dupa cum il inspira lemnul pe care il lucreaza.
Stapan al lemnului, Cornel Florea a reusit sa realizeze tot ce si-a propus numai din ceea ce a vazut pe internet. Tanarul de 33 de ani nu are nicio pregatire in domeniul artistic, insa meseria de tamplar l-a ajutat sa intelegea tainele lemnului.
Dalta traditionala manuita de Cornel poate crea obiecte care rezista sute de ani. In mainile sale lemnul se transforma in adevarate opere de arta.
Cateva taieturi in drepata, cateva in stanga, cateva linii pentru expresie si chipul prinde contur. Pentru Cornel orice bustean devine o provocare, care-i solicita imaginatia. Nu este usor, dar cu multa atentie si dexteritate orice obiect poate fi realizat.
O singura greseala, o singura taietura in plus si gata, iar sculptura devine un esec total. Tocmai aici intervine maiestria lui Cornel care stie cum sa manaiasca dalta si cum sa dea forma lemnului.
Pana acum tanarul din Vulcana Bai a reusit sa vanda cateva sculpturi, ce-i drept, nu sunt multe, insa spune el, este doar inceputul. Chiar daca nu vor fi cumparatori, Cornel nu va renunta la arta modelarii lemnului deoarece, pentru el, reprezinta o pasiune.

Valentin Popescu
Ciprian Rusa

https://www.youtube.com/watch?v=uyhstW-uCig

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe