PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ȚARA ARDE, BABA… – VIDEO

ȚARA ARDE, BABA… – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Functionarii din admnistratia publica cer sa nu mai fie platiti cat un muncitor necalificat! Oamenii se revolta ca odata cu cresterea salariului minim pe economie, la 900 de lei, ei nu vor primi un leu in plus si se gandesc chiar sa protesteze in toamna, inaintea alegerilor prezidentiale. Pana atunci insa, si-au spus oful la sedinta de dialog social, desfasurata la Prefectura Dambovita. Intalnirea, la care a participat si presedintele sindicatului Meridian, a fost insa una cu scantei, transformandu-se si intr-un razboi intre primari si angajatii lor. Schimbul de replici dure s-a incheiat insa cu… recitare de versuri!
Angajatii din adminstratia publica locala spun ca au ajuns in culmea disperarii, din cauza lefurilor de mizerie cu care sunt platiti. Ei sunt nemultumiti ca de la 1 iulie, odata ce salariul minim pe economie va creste la 900 de lei, ei vor ajunge sa primeasca pe luna aceeasi bani precum un muncitor necalificat. Liderii de sindicat cer aplicarea legii salarizarii unice, astfel incat functionarii sa primeasca bani mai multi. In caz contrar ameninta chiar cu miscari de protest in toamna, inainte de alegeri.

Comparatia lor cu salariul unui muncitor necalificat l-a iritat insa pe prefectul Victor Sanda. A fost primul schimb de replici dure din timpul sedintei de dialog social.
Functionarii s-au suparat apoi pe primari, pentru ca ei au beneficiat de o marire de salariu.
Nici primarii nu sunt insa prea multumiti cu lefurile lor.
Iar sedinta de dialog social a continuat, tot cu scantei.
Intr-un final, totul s-a incheiat cu recitare de versuri.
Presedintele Confederatiei Meridian, prezent si el la Targoviste, a tinut ca dupa avalnsa de nemultumiri ale functionarilor publici, el sa sublinieze importanta operei lui… Eminescu pentru tara.

Mădălina Zăbavă
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe