PRIMA PAGINĂ » Stiri » Ialomita » TERORIZAŢI DE CÂINII MAIDANEZI

TERORIZAŢI DE CÂINII MAIDANEZI

de Andrei Oprescu
76 vizualizări

Situaţia maidanezilor rămâne o problemă stringentă în societatea contemporană, iar în oraşele unde nu există servicii de ecarisaj, câinii fără stăpân s-au transformat în teroarea localnicilor. Un exemplu concret este oraşul Urziceni , unde nimeni nu strânge patrupedele de pe străzi. Animalele flămânde misuna pe străzi şi au devenit agresive faţa de oameni.

Sute de câini maidanezi tranzitează străzile oraşului Urziceni, iar localnicii au ajuns să iasă cu groază din locuinţe. Ultima victimă a câinilor comunitari este o femeie de 57 de ani, care a fost muşcată când mergea în vizită la fiica sa.

În urmă cu câteva luni, un băieţel a fost înconjurat de maidanezi, iar medicii i-au pus mai multe copci, din cauza muşcăturilor de la nivelul braţului. Problema lipsei serviciului de ecarisaj şi a adăpostului pentru maidanezi este amplificată şi de iresponsabilitatea cetăţenilor, care şi-au lăsat animalele pe străzi, după ce s-au plictisit de ele. Pentru că sunt tot mai mulţi pe străzi şi tot mai flămânzi, maidanezii au devenit tot mai agresiv şi au semănat teroare printre localnicii care se tem să mai iasă din case, mai ales seara.

Momentan, autorităţile locale de la Urziceni nu au nicio soluţie în acest sens.

Şi la Curtea de Argeş s-ar putea produce o situaţie similară, iar câinii maidanezi să nu mai fie strânşi de pe străzi. Motivul este reprezentat de modificările legislative în ceea ce priveşte câinii fără stăpân. Şeful serviciului de ecarisaj din Curtea de Argeş a declarat că mai poate ţine acest serviciu maxim un an de zile.

CĂTĂLIN NASTEA – ŞEFUL SERVICIULUI DE ECARISAJ CURTEA DE ARGEŞ: „Anul acesta s-a schimbat legea iar eu, ca societate, nu voi mai putea sǎ mǎ mai ocup de ecarisaj. Acest serviciu va trebui dat cǎtre Serviciul Public de Gospodǎrire Comunalǎ pentru cǎ dacǎ eu voi continua cu câinii voi pierde licenţa pentru salubrizare.”

Aşadar, dacǎ ecarisajul va fi trecut cǎtre SPGC, ar putea fi nevoie de angajǎri în cadrul serviciului condus de Ioan Ghiţă şi de utilǎri corespunzǎtoare, asta dacǎ se va accepta schimbul şi va putea fi fǎcut legal.În acest an, la Curtea de Argeş s-au strâns de pe străzi peste o mie de câini fără stăpân.

CĂTĂLIN NASTEA – ŞEFUL SERVICIULUI DE ECARISAJ CURTEA DE ARGEŞ:“Hingherii încǎ strâng câinii şi vǎ pot spune cǎ în acest an au fost luaţi de pe strǎzi aproximativ 500 de câini adulţi şi peste 500 de pui, ceea ce este foarte bine. Dacǎ s-ar continua în acest ritm cu siguranţǎ cǎ am rezolva în totalitate problema… Poate chiar sǎ o rezolvǎm pânǎ când intrǎ în vigoare noua lege de care vǎ spuneam.”

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe