PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TICHETELE DE MASĂ SE TRANSFORMĂ – VIDEO

TICHETELE DE MASĂ SE TRANSFORMĂ – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Bonurile de masa tiparite pe hartie ar putea deveni istorie. Conform unui proiect de lege intocmit de Ministerul Finantelor angajatorii care acorda tichete de masa, in scurt timp, vor putea sa le ofere salariatilor tichetele si in format electonic prin ajutorul unui card special. De asemenea, angajatii ar urma sa primeasca mai multe bonuri de masa, in cazul in care lucreaza in ture sau mai mult de 8 ore pe zi.
In prezent, 1,8 milioane de romani primesc luna de luna tichete de masa. Fiecare angajat primeste un numar de tichete egal cu numarul de zile lucrate.
Potrivit proiectului de lege, dupa imlementarea sistemului electonic, toate aceste tichete de masa vori fi transferate pe un card ce va fi incarcat cu valoarea tichetelor pe care ar fi urmat sa le primeasca fiecare angajat. Cu toate astea introducerea cardului ramane obtionala pentru romani. Angajatorii vor putea opta atat pentru tichetele de hartie cat si pentru cele electonice.
Asta pentru ca oamenii nu pot merge de fiecare data numai la magazinele care sunt echipate pentru a accepta astfel de carduri. De asemenea, tichetele electonice nu pot fi tratate ca si carduri bancare, nu pot fi pusi bani pe acest card sau extrasi bani de la ATM.
Masura este vazuta totusi cu ochi buni de salariatii care primesc tichete de masa tiparite pe hartie. Ei spun ca un card i-ar scutii de timpul pierdut la completarea, inumararea si verificarea tichetelor.
Daca proiectul Ministerului Finantelor va intra in vigoare, angajatii care lucreaza in ture si cei care fac ore suplimentare vor primi mai multe tichete. Angajatorii apreciaza masura pentru ca vor plati mai putin la stat.Tichetul de masa este impozitat cu doar 16%, aceeasi suma platita pe statul de plata ar fi taxata cu 40%, astfel angajatul ar lua in mana echivalentul a 60% din suma.Totodata va fi eliminata limita cu privire la numarul de bonuri ce pot fi folosite zilnic la cumparaturi. La acest moment, legea permite folosirea a cel mult doua tichete pe zi, insa cei mai multi comercianti nu tin cont de aceasta prevedere si incaseaza intr-o singura zi chiar si zeci de tichete de la o persoana.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe