PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TIMPUL LIBER, UN CAPRICIU – VIDEO

TIMPUL LIBER, UN CAPRICIU – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Eliberarea din cotidian este o adevarata provocare pentru damboviteni, 95 la suta dintre cheltuieli merg pe mancare, facturi si transporturi, recreerea ocupand ultimul loc in topul prioritatilor, alocandu-se mai putin de 5 procente pentru activitati destinate relaxarii. Lipsa banilor obliga un numar insemnat de damboviteni la o viata monotona, lipsita de cultura si frumos.

Doar 20 de lei pe lună cheltuie in medie un dambovitean pentru mesele la restaurant si iesirile in oras. Asta inseamna ca doar un procent din banii rezervati lunar pentru cheltuieli se acorda relaxarii. Nici iesirile cu prietenii sau familia de la sfarsit de saptamana ori spectacolele de teatru nu figureaza printre prioritatile romanilor. In medie cheltuim 60 de lei pe luna pentru recreere si cultura, adica doar 4% din buget.

In mare parte, dambovitenii isi petrec timpul liber in fata televizorului, 70% se uită zilnic la ecranul captiv, iar 90% dintre tineri aleg sa stea in fata calculatorului. Doar 10 % spun ca ar alege sa mearga in calatorii.

Din pacate, multi dintre locuitorii judetului Dambovita aleg sa ia problemele de la munca acasa. Mai mult, majoritatea spun ca si-ar imbunatatii metodele de petrecere a timpului liber daca situatia financiara ar fi mai buna.

 

 

Echipa: Ilona Rotaru, Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe