PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TOAMNA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI: FRIG ȘI VÂNT

TOAMNA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI: FRIG ȘI VÂNT

de Andrei Oprescu
70 vizualizări

Pentru intervalul 06 octombrie, ora 12:00 – 08 octombrie, ora 10:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de intensificări ale vântului în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 06 octombrie, ora 12:00 – 08 octombrie, ora 10:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Zone afectate: , estul, nord-vestul și centrul țării

Rafale: 55…60 km/h

Vineri și sâmbătă vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mixte. Pentru următoarele două săptămâni, vremea se va încadra în specificul termic al perioadei din an. Intervalul va debuta cu un regim al temperaturilor caracterizat de valori apropiate de cele specifice primei decade de octombrie, cu maxime 16…20 de grade şi minime de 5…8 grade, în medie. În perioada 8 – 10 octombrie însă, zilele vor deveni reci, cu un ecart mediu al maximelor de 12…15 grade. Estimările prognostice pentru cea de-a doua săptămână indică valori în general apropiate de cele climatologic specifice pentru mijlocul lunii octombrie, ziua cu 16…18 grade, iar noaptea 5…9 grade, mediat regional, posibil în creştere uşoară la finalul intervalului. Regimul pluviometric va continua să fie deficitar la începutul intervalului, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicată în jurul datei de 8 octombrie, iar pe alocuri ploi în general slabe vor fi posibile în unele zile din a doua săptămână.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe