PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TOPUL NEREGULILOR COMISE DE PATRONI – VIDEO

TOPUL NEREGULILOR COMISE DE PATRONI – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Cum incalca angajatorii legislatia muncii? Ore suplimentare neplatite, munca la negru si lipsa instruirii corespunzatoare! Asa arata topul neregulilor comise de patroni. In Dambovita, domeniile de activitate unde inspectorii de munca descopera cele mai multe probleme si de care ar trebui sa se fereasca cei care sunt in cautarea unui loc de munca sunt comertul, alimentatia publica, agricultura, dar si constructiile. Luna trecuta, ITM Dambovita a dat amenzi record in aceste domenii economice.
Rezultatele actiunilor de control efectuate lunar de inspectorii de munca din Dambovita arata ca sunt cateva domenii economice, unde patronii continua sa incalce legea si drepturile angajatilor. Multi nu incheie forme legale lucratorilor, desi legislatia prevede sanctiuni uriase pentru munca la negru. Mai mult, in cazul unui numar mare de angajati prinsi fara contracte de munca, patronul risca o pedeapsa cu inchisoarea. Nimic nu pare sa ii sperie insa pe patroni sa renunte la practicarea muncii la negru. Luna trecuta, sase agenti economici au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 80.000 de lei, pentru munca la negru. Toti sunt din domeniile: comert, alimentatie publica, fabricarea produselor de patiserie, constructii, dar si agricultura.
Acestea sunt de fapt domeniile de care ar trebuie sa se fereasca cei care vor sa munceasca legal sau fata de care trebuie sa manifeste o atentie mai mare. Si asta pentru ca multi patroni nu platesc nici munca de noapte, orele suplimentare si nu respecta nici repausul saptamanal.
Noua angajati fara forme legale de munca au fost descoperiti si in Prahova, valoarea amenzilor pentru munca la negru fiind de 90.000 de lei. In Arges, anul trecut, ITM a sanctionat aproape 700 de agenti economici, care foloseau persoane fara un contract individual de munca, iar in Ialomita, in primul trinestru al acestui an au fost prinse lucrand la negru aptroape 50 de persoane.

Mădălina Zăbavă
Eugen Bănescu

https://www.youtube.com/watch?v=4CztAIGCJjY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe