PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TOT MAI MULTE FIRME, DAR UNDE SUNT ANGAJAŢII?

TOT MAI MULTE FIRME, DAR UNDE SUNT ANGAJAŢII?

de Mditv
4 vizualizări

In regiunea Muntenia-Sud apar tot mai multe firme inmatriculate la Registrul Comertului, insa din statistici lipsesc angajatii. Teoretic, odata cu infiintarea afacerilor de familie sau a entitatilor juridice ar trebui sa creasca si numarul persoanelor care ocupa un loc de munca. Problema este ca ultima raportare a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, din luna august, inca depaseste 5%.

Oficiul National al Registrului Comertului a facut publice statistici bogate anul acesta, in ceea ce priveste firmele nou infiintate. In regiunea Muntenia Sud au aparut, de la inceputul anului pana in prezent, nu mai putin de 12 305 firme. Cap de afis este judetul Dambovita, cu o dinamica de +38,87%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2015. Pe locul doi se afla judetul Giurgiu cu un plus de 8,44%. Destul de bine am putea spune, insa cum se face ca desi au aparut atatea societati comerciale noi, numarul somerilor tot mare este? In judetul Dambovita, in perioada ianuarie-august 2016 rata somajului nu a scazut sub 6,17%, apogeul fiind in luna iulie de 6,60%. In judetul Giurgiu, ultima raportare, din iulie 2016, indica un procent de 5,3% in ceea ce priveste rata somajului. Astfel ca 5.234 de giurgiuveni beneficiaza de somaj, nu de un loc de munca. La nivel national, sunt peste 529 000 de someri, iar rata somajului nu a scazut sub 6% in acest an. Statisticile sunt clare, dar nu exista nicio concordanta intre numarul firmelor nou infiintate, care creste cu lejeritate si numarul persoanelor care nu au locuri de munca, date ce nu se modifica mai deloc de la o luna la cealalta. Oare cine face ca societatile comerciale sa functioneze, daca angajatii lipsesc cu desavarsire? Ei bine, statul roman si mai ales institutiile fiscale, dar si inspectorii de munca ar trebui sa fie mai atenti la activitatea firmelor nou infiintate, pentru a verifica daca intr-adevar acestea functioneaza sau sunt entitati fantoma, folosite pentru scurgerea unor sume importante de bani.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe