PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TRĂIESC CA-N EVUL MEDIU

TRĂIESC CA-N EVUL MEDIU

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

In era in care tehnologia avanseaza de la o zi la alta, civilizatia pare ca sta pe loc in unele judete din Romania. Daca la orice colt de strada vezi romani care butoneaza telefoane mobile de ultima generatie, nu acelasi lucru poti spune si despre dotarile gospodariilor care nu sunt nici pe departe „de ultima generatie”. Intr-un top al judetelor in functie de dotarea locuintelor realizat de incont.ro, Regiunea Sud Muntenia ocupa cu brio locurile codase. Pe o scara de la 1 la 10, judetul Dambovita a primit putin peste 6, la fel si Arges. Situatii mai grave sunt in judetele Giurgiu si Teleorman.

Alimentarea cu apa, incalzirea centrala si baie in locuinta, acestea sunt capitolele unde cele mai multe judete au primit note mici. Asta pentru ca majoritatea gospodariilor nu beneficiau de aceste utilitati nici macar in randul locuintelor din municipii. La nivel national, nota calitatii a fost de 6, 98, insa multe dintre judetele din Regiunea Sud Muntenia s-au clasat sub acest nivel. In topul realizat de incont.ro, ca urmare a analizei dotarilor, Dambovita a primit nota 6,13. Putin mai bine a fost notat judetul Arges cu 6,71 si o situatie mai fericita s-a inregistrat in Prahova, unde media dotarilor a fost de 7,21 pe o scara de la 1 la 10. Cel mai prost la capitolul utilitati in acesta regiune a tarii stau judetele Giurgiu si Teleorman, care au primit 5,41 respectiv 5,17.

Chiar daca vorbim de secolul 21, multi romani inca mai merg la toalete in curte iar de baie si incalzire centrala nici nu se poate vorbi. In Dambovita, doar 26% dintre locuitori au incalzire centrala si doar jumatate din populatia judetului are o baie in locuinta.  Si in Teleorman multe dintre gospodarii nu sunt dotate cu baie si doar 16 % dintre teleormaneni si-au permis sa-si instaleze centrale. In privinta alimentarii cu apa dar si a centralelor, situatia este la fel de proasta si in judetul Giurgiu, unde doar 20 % dintre locuinte au incalzire centrala.

La prima vedere simple numere, statisticile scot la iveala insa o realitate dura. Multi dintre romani platesc taxe si impozite la nivel de oras sau municipiu, iar conditiile de viata lasa mult de dorit, atat in ceea ce priveste utilitatile din fiecare gospodarie, cat si in privinta strazilor neasfaltate care sunt un adevarat cosmar pentru soferi, dar si a lipsei canalizarii. MDITV v-a prezentat chiar la inceputul lunii septembrie situatia cu care se confruntau multi dintre locuitorii municipiului Moreni din judetul Dambovita. oamenii se plangeau ca scot multi bani din buzunare pentru taxe dar traiesc mai rau ca-n Evul Mediu.

Reporter: Cătălina Sandu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe