PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TRĂIEȘTE ÎNTR-UN CONTAINER

TRĂIEȘTE ÎNTR-UN CONTAINER

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Un om al strazii a fost gasit aproape inghetat in centrul orasului Gaesti, Dambovita intr-un container. Oamenii care l-au vazut au sunat la 112 si au solicitat ajutorul Serviciului Judetean de Ambulanta. Batranul a trait pana acum la limita supravietuirii, din mila trecatorilor. De-abia putea vorbi cand au sosit medicii pentru a-l prelua. Omul nu s-a mai putut misca de mai bine de doua saptamani, spun localncii din zona. In tot acest timp a fost tratat ca un caine. De curand a fost alungat de nepoti. Nu este prima data cand a fost preluat de ambulanta si dus la Spitalul de Urgenta din Gaesti, insa de fiecare data a reajuns in strada. Administratia locala se declara nepuntiincioasa in fata situatiei. Autoritatile spun ca in oras exista un centru de zi pentru batrani, insa noaptea nu le poate asigura conditii de locuit celor in nevoie.

Inghetat, flamand si lipsit de puterea de a comunica! In aceste conditii a fost gasit Nicolae Graur, un batran abandonat, lipsit de sansa, care traieste la mila trecatorilor.

Batranul spune ca locuieste in strada de 15 ani. In tot acest timp a supravietuit cum a putut. Oamenii care l-au vazut au sunat la Serviciul Judetean de Ambulanta Dambovita si au solicitat ajutorul medicilor, inainte sa fie prea tarziu.

Medicii spun ca nu este prima data cand Nicolae Graur ajunge la spitalul din Gaesti, insa batranul nu poate ramane la infinit in unitatea spitaliceasca si reajunge in strada.

Administratia din Gaesti ne-a informat ca batranul nu este cetatean local, iar in aceste conditii nu poate interveni foarte mult pentru a-l ajuta. Asta desi in oras exista un loc amenajat unde ar putea locui persoanele in nevoie.

Pana ce autoritatile vor gasi o solutie, daca o vor gasi, dupa ce va primi ingrijirile medicale, batranul ar putea reveni in strada.

Valentin Popescu / Loredan Bouroșu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe