PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TRATAMENT CU ȚÂRÂITA – VIDEO

TRATAMENT CU ȚÂRÂITA – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Sanatatea este pe ultimul loc in Romania si asta nu este o noutate. Pacientii care sufera de afectiuni grave sunt nevoiti sa rabde, chiar daca lupta cu boala este de multe ori contracronometru. In ultimii ani bolnavii de HIV/SIDA au fost lasati fara medicamente din lipsa de fonduri, iar aceasta situatie se repeta din ce in ce mai des. Luna martie a acestui an a adus noi vesti proaste pentru cei care sufera de aceasta afectiune. In mai multe judete din tara tratamentul a fost intrerupt, iar bolnavii au fost nevoiti sa se descurce pe cont propriu.

Printre judetele in care s-a dat alarma in luna martie pentru bolnavii de HIV/SIDA sunt si judete din Regiunea Sud Muntenia. La Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti în acest moment, fondurile destinate achiziţionării medicamentelor necesare în tratamentul persoanelor seropozitive s-au epuizat de ceva vreme. Pentru 2014, Ministerul Sănătăţii a aprobat pentru Prahova un buget de 3.048.000 de lei în vederea achiziţionării medicamentelor necesare tratării pacienţilor HIV/SIDA, însă suma alocată pe primul trimestru a fost insuficientă, respectiv de 600 de mii de lei. În evidenţele Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti se află aproximativ 200 de persoane seropozitive. Si in judetul Calarasi bolnavii sunt disperati. pe lunile ianuarie si februarie au fost medicamente in stoc, insa pentru luna martie nu s-a putut asigura necesarul.  Chiar daca aici numarul seropozitivilor nu este atat de mare, pacientii sunt nevoiti sa mearga la Institutul Matei Bals pentru a beneficia de tratamentul care le este vital. In 2013, la nivelul tarii, au fost depistate aproape 800 de cazuri noi de Hiv Sida.  In regiunea Sud Muntenia cele mai multe au fost inregistrate in judetul Dambovita, iar cele mai putine in Calarasi.

 

Reporter: Cătălina Sandu

Imagine: Răducu  Rădoi

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe