PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TRATAMENT ÎN STRĂINĂTATE DECONTAT – VIDEO

TRATAMENT ÎN STRĂINĂTATE DECONTAT – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Asiguratii romani care se trateaza medical in strainatate pot primi banii inapoi de la stat, informeaza Ministerul Sanatatii. Rambursarea se va realiza, insa, la nivelul tarifelor din Romania si nu va depasi contravaloarea in lei a serviciilor achitate de asigurat.
Directiva Europeana care garanteaza drepturile cetatenilor europeni de a beneficia de servicii medicale in toate tarile Uniunii, trebuia transpusa in legislatia romaneasca inca din 25 octombrie 2013, insa acest lucru nu s-a intamplat. Dupa aproape sase luni, Guvernul a dat unda verde unui act normativ care aproba normele privind asistenta medicala transfrontaliera.
Pentru a putea beneficia de servicii medicale in strainatate, pacientul trebuie sa obtina o autorizatie prealabila eliberata de casele judetene. Rambursarea se realizeaza la nivelul tarifelor si prestatiilor din Romania.
De exemplu, in cazul in care operatia de hernie de disc costa in Romania 1.000 lei, iar intr-un stat membru costa 1.500 lei, decontarea se face la valoarea de 1.000 lei. In acelasi timp, in cazul in care o peritonita costa in Romania 700 lei si intr-un statul membru costa 500 lei, decontarea se face la valoarea de 500 lei.

Valentin Popescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe