PRIMA PAGINĂ » Utile » DAMBOVITA » TRECERILE PESTE CALEA FERATĂ, CAPCANE PENTRU ȘOFERI

TRECERILE PESTE CALEA FERATĂ, CAPCANE PENTRU ȘOFERI

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

 

Nesemnalizate corespunzător și fără vizibilitate, trecerile la nivel cu calea ferată din România se transformă în adevărate capcane ale morții. O arată realitatea și statisticile care indica faptul că numai anul trecut peste 180 de persoane au murit sau au fost rănite în accidente petrecute în aceste locuri. Un proiect de lege care a trecut de Parlament prevede că de anul viitor administratorul căii ferate să asigure vizibilitatea prin curățarea vegetației, iar din 2020 societatea de căi ferate are obligația să monteze bariere la toate trecerile de nivel cu calea ferată aflate pe drumurile europene și naționale. La trecerile la nivel cu calea ferata numai în Dâmbovița polițiștii au aplicat zeci de amenzi în urma neregulilor găsite la fața locului.

În ciuda numeroaselor tragedii petrecute la trecerile la nivel cu calea ferată soldate cu morți și răniți, cei responsabili ignoră în continuarea legea și pun în pericol viața cetățenilor. Un experiment al reporterilor MDITV arată că primejdia este la tot pasul la trecerile la nivel cu calea ferată.

Capcane sunt la tot pasul. Lipsa vizibilității asupra căreia șoferii au atras atenția în repetate rânduri rămâne o problemă stringentă.

Polițiștii au aplicat amenzi de zeci de mii de lei admnistratorilor căilor ferate, însă măsurile întârzie să apară. Și un proiect de lege a fost aprobat de curând în acest sens. Potrivit acestuia, începând cu 1 ianuarie 2019, administratorul căii ferate este obligat să asigure vizibilitatea prin curăţarea vegetaţiei pe o distanţă de 150 de metri de intersecţie, totodată din 2020, legea votată în Parlament obligă societatea de căi ferate să amplaseze bariere la toate treceri de nivel cu calea ferată aflate pe drumurile europene şi naţionale.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe