PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TRUFANDALE PENTRU SEZONUL RECE

TRUFANDALE PENTRU SEZONUL RECE

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

BĂLENI, DÂMBOVIŢA

Ţineţi post şi nu mai ştiţi ce să puneţi pe masă? Soluţia o găsiţi la piaţă, pentru că pe tarabe se află salată verde, ridichi de lună şi ceapă verde, la preţuri avantajoase. Chiar dacă vi se pare ciudat, trufandalele colorează pieţele şi în sezonul rece, întrucât agricultorii parcă nu se îndură să lase solariile goale până la începutul anului viitor. O salată de verdeţuri nu va costa mai mult de 5 lei.

Ceapa verde, salata şi ridichiile de lună au umplut solariile agricultorilor care vor să muncească şi după ce au cules roadele pământului. Astfel că, după ce au terminat recoltele de ardei şi roşii din sere, ţăranii s-au reorientat către verdeţuri. Pare o afacere profitabilă, pentru că în post se caută legumele crude, însă, preţurile lasă de dorit.

Iulian Anghel este unul dintre producătorii din comuna dâmboviţeană Băleni, care are solariile pline cu trufandale în această perioadă. Salată verde, ridichii de lună, ceapă şi usturoi verde, toate proaspete şi crescute natural le duce la piaţă în Oraşul Pucioasa.

Deşi par legume de lux în această perioadă, pentru că trufandalele se găsesc mai mult în primăvară, verdeţurile se vând la preţuri de nimic la tarabe, iar agricultorii nu prea îşi scot investiţia făcută.

Verdeţuri găsim şi la domnul Petre, care la 72 de ani munceşte în solarii tot anul. Pentru perioada de iarnă s-a axat tot pe trufandale şi în maxim două săptămâni va ieşi cu ele la piaţă.

În ciuda acestor probleme, producţia este una bună,însă, vânzările merg foarte prost. Deşi suntem în post, credincioşii nu se înghesuie să cumpere verdeţuri, iar producătorii stau cu ele pe tarabe până când sunt nevoiţi să le dea la animale.

Agricultorii spun că pe mesele de sărbători vor fi şi trufandale, iar din luna ianuarie îşi pregătesc producţia de verdeţuri pentru primăvară.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe