PRIMA PAGINĂ » Utile » DAMBOVITA » TURIŞTI SPRIJINIŢI DE JANDARMII MONTANI

TURIŞTI SPRIJINIŢI DE JANDARMII MONTANI

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

La munte este iarnă în bună regulă şi încă de la primii fulgi de nea au apărut problemele pentru turişti. Mai mulţi bucureşteni au avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani, după ce au ajuns cu maşinile în râpele din Munţii Bucegi. Norocul lor a fost că au rămas cu maşinile blocate între copaci şi au scăpat teferi din aventura de pe munte.

Doi turişti, din Bucureşti, s-au aventurat pe un drum forestier din zona Vârdaleş şi au fost prinşi nepregătiţi de primii fulgi de nea din acest sezon, din Munţii Bucegi. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, aceştia au rămas suspendaţi cu maşina printre copaci, într-o râpă. Au fost sprijiniţi de jandarmii montani, de la Postul Peştera.

Alţi trei bucureşteni au cerut sprijinul jandarmilor montani, de la Postul Zănoaga, după ce au derapat în şanţ. Aceştia se deplasau spre Cabana Lăptici, unde erau cazaţi, iar pe DJ 714, la un kilometru de Cabana Roşie, au rămas blocaţi din cauza necunoaşterii drumului, a vântului puternic şi a viscolului. Jandarmeria montană recomandă tuturor celor care au de gând să meargă în zona montana să se intereseze de condiţiile climatice şi să aibă maşinile dotate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe