PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TURMĂ DE OI LOVITĂ DE FULGER

TURMĂ DE OI LOVITĂ DE FULGER

de admin3
26 vizualizări

O furtuna insotita de descarcari electrice a facut prapad la o stana din zona Saua Strunga in muntii Bucegi. O turma de oi a fost lovita de un fulger si 80 de animale au murit pe loc. Un angajat al Cabanei Padina a alertat salvamontistii si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Candu au ajuns acestia animalele erau decedate. Din fericire, angajatii stanei au scapat ca prin minune.

Un apel de urgenta a dat alerta la Salvamont joi noaptea. Cabanierul de la Cabana Padina a sunat la 112 dupa ce in urma unei furtuni abundente urmata de descarcari electrice,au fost trasnite aproximativ 70-80 de oi de la o stana din zona Saua Strunga. Echipele de salvamontisti impreuna cu un subofiter ISU Dambovita au pornit imediat la fata locului. Din pacate, acestia nu au putut decat sa constate paguba. Nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea turmei. Animale au decedat pe loc.

Angajatii stanei sunt in afara orcarui pericol si au fost sfatuiti de catre salvamontistii damboviteni sa se adaposteasca in cazul in care vor continua caderile masive de ploaie insotite de descarcari electrice.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe