PRIMA PAGINĂ » UN BAN IN PLUS PENTRU ASISTATI

UN BAN IN PLUS PENTRU ASISTATI

de admin
3 vizualizări

Peste 1.600.000 de lei se duc in fiecare luna de la stat pe ajutoarele sociale platite in Dambovita. Din aceasta vara, suma ar putea fi si mai mare, pentru ca se doreste cresterea venitului minim garantat cu 8,5%. Majorata ar putea fi si alocatia de sustinere a familiei, in medie cu 30 de procente. Unii damboviteni s-au grabit sa isi depuna dosarele, pentru a primi bani mai multi de la stat.

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/ycniQHu5Uv0?fs=1″ vars=”ytid=ycniQHu5Uv0&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1761″ /]

Numarul dambovitenilor care a primesc ajutor social de la stat a crescut in acest an, ajungand la 8140. In acelasi timp, cei care primesc alocatie de sustinere a familiei, sunt in numar de aproape 6.800. Din iulie, se doreste ca venitul minim garantat sa creasca cu 8,5%, iar din ianuarie anul viitor, cu 4,5%. In acelasi timp, alocatia de sustinere a familiei, ar putea fi majorata cu 30%. In prezent, in Dambovita, numai pentru aceste prestatii statul aloca peste 2 milioane de lei pe luna.

Vestea ca ar putea primi mai multi bani de la stat i-a facut pe unii damboviteni sa ia drumul institutilor statului. Nea Florica de exemplu a incercat sa obtina ajutor social. Nu lucreaza decat cu ziua, pe la vecini, pentru o portie de mancare sau un pahar de tuica. Are opt copii si singurul venit care le intra in casa este salariul sotiei, de 500 de lei. Pentru ca nu s-a incadrat la venitul minim garantat, acum solicita alocatie de sustinere a familiei.

Ajutoarele sociale marite cu cateva procente nu vor rezolva insa problema celor care s-au obisnuit sa stea acasa si sa traiasca din cele cateva sute de lei primite de la stat. Mai grav este ca de multe ori, asistatii sunt cei care refuza sa munceasca. Aninoasa se numara printre comunele dambovitene cu cel mai mic numar de beneficiari ai venitului minim garantat. Au ramas in plata doar 29 de persoane. Cei care au refuzat locul de munca, nu si-au achitat impozitele locale sau nu au vrut sa faca ore de munca in folosul comunitatii, au ramas fara banii de la stat.

Pentru multi damboviteni, nu ajutorul social de la stat este important, pentru ca primesc chiar si 10 lei, ci faptul ca le este platita asigurarea de sanatate. Cel mai mare ajutor social platit in judet este de aproape 500 de lei.

ECHIPA: Madalina Zabava/ Madalin Anca, Valentin Rusanu

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe