PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UN DÂMBOVIŢEAN PENTRU MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

UN DÂMBOVIŢEAN PENTRU MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Damboviţeanul Vlad Voiculescu ar putea fi noul ministru al Sănătăţii. Premierul Dacian Ciolos l-a propus pe tânărul care i-a ajutat pe bolnavii de cancer să facă rost de medicamente, în timpul crizei citostaticelor, iar pe copiii bolnavi de cancer să-şi recapete copilăria. Vecinii din comuna natală Brăneşti vorbesc cu mândrie de Vlad, consăteanul lor modest şi foarte bine pregătit din punct de vedere profesional.

Acasă la Vlad Voiculescu, în comuna dâmboviţeană Brăneşti este mare bucurie după ce s-a aflat că tânărul modest, inteligent şi cu suflet mare a fost propus la conducerea Ministerului Sănătăţii. Vecinii sunt mandri şi au numai cuvinte de laudă la adresa sa.

Oamenii din sat cred că Vlad Voiculescu este cea mai bună alegere pentru conducerea Ministerului Sănătăţii. Provine dintr-o familie educată şi modestă, cu părinţi cadre didactice. “A crescut într-un mediu cinstit este milos şi ajută oamenii cu probleme. E un profesionist, iar dacă este lăsat să facă treabă va face”, mărturiseşte Vasilica Matei, femeia sub ochii căreia a crescut Vlad.

Dâmboviţeanul Vlad Voiculescu este cel care a pus bazele aşa-numitei Reţele a Citostaticelor, în anul 2008, într-o perioada în care în România medicamentele vitale pentru bolnavii de cancer erau de negăsit în farmacii. Tot el, în 2014 a pus bazele unui alt proiect. A înfiinţat prima tabără destinată exclusiv copiilor bolnavi de cancer, care este gratuită și funcționează pe bază de voluntariat și donații. În tabăra, amenajată acasă la părinţii săi, în comuna Brăneşti, în apropiere de municipiul Târgovişte, l-au găsit şi colegii noştri în vara anului trecut, alături de voluntari şi copii bolnavi de cancer cărorara le-a redat copilăria şi zâmbetul pe chipuri.

La bază, Vlad Voiculescu este economist. Pe lângă activităţile caritabile din sănătate, având o experienţă de peste 10 ani în consultanţă financiară la Viena. La începutul acestui an, Voiculescu a revenit în România, unde a preluat funcţia de director de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu.

CORINA ENACHE, CIPRIAN RUSA

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe