PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERCHEZIȚII LA EVAZIONIȘTI

PERCHEZIȚII LA EVAZIONIȘTI

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Descinderile au avut loc în 5 locații din municipiul București, două din Prahova și câte una din județele Ilfov și Cluj. Operatiunea s-a desfășurat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cu ajutorul jandarmilor.

Polițiștii prahoveni specializați în investigarea criminalității economice au efectuat 9 percheziții la sediul unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, iar din cercetări, a rezultat că, în perioada 2011-2016, prin intermediul a 6 societăți comerciale, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal prin care ar fi înregistrat și declarat operațiuni fiscale nereale, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor aferente.

Ulterior, pentru a disimula proveniența sumelor rezultate, persoanele bănuite ar fi apelat la metode precum transferuri bancare, urmate de retrageri imediate de numerar sau rularea banilor prin mai multe conturi bancare. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 3.500.000 de lei,iar in urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe unități informatice și documente financiar-contabile și bancare. 5 persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri si dispunerea de măsuri legale,cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

REPORTER: GEORGIANA RIZEA

IMAGINE: ROBERT SLĂMNOIU

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe