PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » UN LAC DE LEGENDĂ

UN LAC DE LEGENDĂ

de Mditv
22 vizualizări

Lacul Curiacul din Câmpina este în centrul unei legende urbane potrivit căreia ar fi plin cu muniție germană, după ce un vagon a fost abandonat aici, în Primul Razboi Mondial. Lucrările de amenajare au scos la iveala mai multe proiectile. Curiacul, unul dintre lacurile din municipiul Câmpina care a fost ani de zile ștrangulat de gunoaie și vegetație, dar a fost recent amenajat, este și subiect de poveste pe Valea Prahovei.

Legenda urbană spune că pe fundul acestuia ar fi fost aruncat şi abandonat, în timpul retragerii germane din Primul Război Mondial un vagon plin cu muniţie. Câmpina a fost, în timpul celor două conflagraţii mondiale, teatru de război, din cauza rafinăriilor existente în zonă. Abandonat pentru mai bine de două decenii şi sufocat de gunoaie, arătând ca o mlaştină în toată regula, lacul Curiacul a reintrat în atenţia iubitorilor de poveşti.

Bătrânii din Câmpina au avertizat dintotdeauna despre existenţa vagonului cu muniţie, însă nimeni nu i-a dat crezare legendei, până recent.

Însă, descoperiri mai recente aveau să confirme veridicitatea legendei. În mai 2014, la aproximativ un an de la demararea lucrărilor de ecologizare, muncitorii au descoperit un proiectil de mari dimensiuni care s-a dovedit a fi din al Doilea Război Mondial, activ, şi mai multe cartuşe.

Primăria Câmpina a apelat la o firmă specializată, iar dragarea lacului cu ajutorul unor utilaje performante şi cercetarea zonei au infirmat parţial legenda, însă, pe de altă parte, nu au făcut decât să confirme poveştile locale. Deocamdată, ipoteza existenţei vagonului german pe fundul apei a fost exclusă, însă în mai multe zone ale lacului au fost depistate locuri cu o densitate mare de obiecte metalice. Reamenajarea lacului a continuat,iar in toamna anului 2015, lucrările de reamenajare a lacului Curiacul au fost gata, după o investiţie de aproximativ 1,75 milioane de lei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe