PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UN NOU RECORD NEGATIV – VIDEO

UN NOU RECORD NEGATIV – VIDEO

de admin
3 vizualizări

In lipsa unor masuri clare din partea autoritatilor, tot mai multe fete ajung mame inainte de varsta majoratului. Pentru ca nu au parte de educatie sexuala nici in scoala, nici acasa, acesti copii trebuie sa schimbe scutece la o varsta mult prea frageda. Statisticile sunt alarmante: anul trecut, Romania a ocupat locul II la nivelul Uniunii Europene, din punct de vedere al numarului de mame minore. Numai in Dambovita, de la inceputul anului, 31 de minore au nascut. In ciuda numarului tot mai mare, autoritatile nu au putut lua pana acum nicio masura pentru a preveni aceasta situatie cu adevarat dramatica.

Copii cu copii. Astfel s-ar putea rezuma situatia in care au ajuns 31 de minore din Dambovita, care au devenit mame de la inceputul acestui an si pana in prezent. Numarul tot mai mare de mame minore este o certitudine, dar nici in al doisprezecelea ceas, autoritatile nu iau masuri clare pentru a preveni astfel de cazuri. Saracia, familiile dezorganizate in care cresc, lipsa unei educatii sexuale primita de la parinti sau in scoala, acestea sunt principalele cauze care au dus la un fenomen, cel al mamelor minore. Se cunosc cauzele, insa autoritatile nu intervin decat dupa ce fetele nasc. Ele sunt monitorizate de primarii, atunci cand raman in familii. Grav este ca in unele cazuri, putem vorbi despre exploatarea atat a mamelor minore, cat si a bebelusilor. Zilnic, intalnim pe strazile Targovistei, minore care cersesc cu bebelusii lor in brate.

Ingrijorator este si abandonul nou-nascutilor. In acest an, in Dambovita, 9 copii au fost parasiti in maternitati, la scurt timp dupa ce au venit pe lume. Cei mai multi au ajuns la un asistent maternal profesionist, care il va ingriji pana cand va fi adoptat sau pana cand implineste 18 ani. Doi bebelusi insa sufera de un handicap si sunt acum intr-un centru.

 

Mădălina Zăbavă

Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe