PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UNII MAI BOGATI, ALTII IN PERICOL – VIDEO

UNII MAI BOGATI, ALTII IN PERICOL – VIDEO

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Se imbogatesc peste noapte, punand in pericol sanatatea si viata oamenilor. Samsarii care sacrifica ilegal animale fac bani frumosi de sarbatori, pentru ca potrivit traditiei, carnea nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Autoritatile din domeniul sanitar au intensificat controalele in aceasta perioada, insa abatoarele clandestine au devenit in ultimii ani un fenomen. Vorbim despre retele bine puse la punct, care stiu cum sa isi acopere urmele. In concluzie, cea mai buna metoda pentru oameni sa nu cada in capcana samsarilor este sa cumpere carne numai din locuri autorizate. De multe ori, un pret mai mic inseamna si un pericol pentru sanatate.

Putu cu Salcia, Dambovita: MDI TV a descoperit anul trecut un adevarat cimitir al animalelor sacrificate ilegal. Moroieni, Dambovita: politistii si inspectorii sanitar veterinari au descoperit luna trecuta doua abatoare clandestine, unde se taiau oi si capre, fara nicio autorizatie. Samsarii s-au napustit asupra echipei MDI TV, suparati ca ilegalitatile au iesit la lumina. Si din pacate, lista localitatilor dambovitene unde unii fac banii frumosi din aceste afaceri la negru poate continua.

Chiar daca unii au fost prinsi, fenomenul este greu de oprit, iar sarbatorile de iarna reprezinta pentru mafia carnii cel mai bun prilej de castig. Pun insa in pericol sanatatea si chiar viata oamenilor, pentru ca animalele sunt sacrificate in conditii improprii, fara a respecta vreo norma sanitara si fara vreo autorizatie. Nu duc insa lipsa de clienti, pentru ca de multe ori, pretul cerut este mai mic. Autoritatile sanitare sunt in alerta si ii avertizeaza pe oameni: nu cumparati carne decat din locuri autorizate.

Pericolul este cu atat mai mare cu cat in Dambovita au aparut deja mai multe cazuri de carne de porc infestata cu trichineloza, in Sacuieni, Razvad si Targoviste. Din fericire, oamenii nu s-au imbolnavit, pentru ca analizele au fost efectuate inainte de a consuma carnea. Inspectorii sanitari veterinari trag un semnal de alarma: carnea de porc poate fi infestata cu paraziti extrem de periculosi, care pot provoca paralizia si chiar moartea.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe