PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VESTI PROASTE PENTRU METALURGISTI – VIDEO

VESTI PROASTE PENTRU METALURGISTI – VIDEO

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Noul an vine numai cu vesti proaste pentru angajatii Combinatului de Oteluri Speciale din Targoviste. Oamenii risca sa ramana fara unele drepturi benesti, cum sunt primele de vacanta, tichetele de masa sau salariile compensatorii in caz de concediere colective. Si asta pentru ca patronatul nu este dispus sa intre la negocieri cu sindicatele, pentru un nou acord colectiv de munca. In plus, pana in februarie, cei mai multi dintre angajati vor fi in somaj tehnic, activitatea intregului combinat fiind oprita.

In aceste conditii, cei peste 1000 de angajati de la Combinatul de Oteluri Speciale din Targoviste ar putea sa pateasca la fel ca salariatii disponibilizati, care trebuiau sa primeasca salarii compensatorii. O parte a fost platita de stat, din Fondul de Garantare, insa patronatul rus refuza sa achite restul banilor. A actionat in instanta decizia Agentiei de Ocupare, in speranta ca statul va plati salariile compensatorii in intregine, dar in zadar. Cererea a fost respinsa, iar acum trebuie sa faca recurs. Cei care au de suferit sunt cei disponibilizati, care cel putin pana in primavara nu vor vedea niciun leu. Cu atat mai mult cu cat situatia la combinatul metalurgic nu este deloc roz. Pana in februarie, activitatea va fi sistata, iar angajatii vor fi trimisi acasa, cu 80% din salariu.

 

ECHIPA: Madalina Zabava /Loredan Bouroșu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe