PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UNITATE MILITARĂ ÎN DOLIU

UNITATE MILITARĂ ÎN DOLIU

de Andrei Oprescu
23 vizualizări

A supraviețuit în Afganistan, dar a murit în timpul unui exercițiu banal. Tragedie în Unitatea Militară din Curtea de Argeș! Ion Cârstea,un militar în vârstă de 48 de ani a decedat după ce a căzut pe terenul de sport în timpul exercițiilor fizice. Deși a fost dus la spital, bărbatul nu a mai putut fi salvat. El era încadrat ca plutonier adjutant la Batalionul 33 Vânători de Munte ,,Posada” și era programat să susțină proba de alergare pe distanța de 3.000 de metri. A fost sesizat Parchetul și Serviciul Medico-Legal care urmează să stabilească exact motivul decesului.

Toţi militarii trebuiau să participe la activitatea de evaluare a capacităţii de efort fizic, iar la un moment dat, în timpul alergării, Ion Cârstea şi-a pierdut echilibrul şi a căzut. Plutonierul adjutant a fost transportat imediat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal, dar era în stop cardio-respirator, aproape decedat şi nu sa mai putut face nimic. Vecinii de la Poiana Lacului, o comună de lângă Pitești unde locuiesc părinții militarului, spun că acestora li s-a făcut rău la auzul veștii și a fost necesară intervenția medicilor de la salvare.

Ion Cârstea locuia în municipiul Curtea de Argeș era căsătorit şi are un băiat care urmează să devină militar. El participase în 2015 la misiunea în Afganistan alături de colegii din batalion. Nefericitul eveniment i-a afectat pe colegii de serviciu,militarii Batalionului 33 Vânători de Munte ,,Posada”,cărora le vine greu să creadă că au pierdut un camarad.

Incidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de comandantul unităţii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe